7 tidløse designideer til dit badeværelse

Ens badeværelse er et rum, som mange ofre rigtig mange penge på at få til at se luksuriøst og elegant ud, men ofte glemmer folk, at badeværelset ofte er et rum, der ligesom køkkenet også ofte får lov til at stå urørt designmæssigt i mange år.

Derfor handler der om at designe et rum, som man også vil elske at opholde sig i 10 år ude i fremtiden. Det betyder, at designet bør være tidløst og klassisk, men samtidig skal stilen på badeværelset også matche ens personlighed og tidens trends. Det kan være en svær balance, men her er der samlet 7 gode råd, som kan hjælpe med at skabe et badeværelse, der både ser godt ud nu og om 10 år.

 

Sort og hvid er klassiske farver på badeværelset

 

De helt klassiske farver, som mange danskere allerede benytter sig af på badeværelset, er sorte og hvide nuancer. Det er tidløse og meget kontrasterende farver, der til sammen skaber et badeværelse, der fremstår skarpt og moderne uanset årstallet.

 

Derfor kan være en god ide at lege med de sorte og hvide nuancer, når fx væggene eller toiletbordet skal males. Hertil kan man stille kontraststykker i form af vaser eller tandbørstekrus på toiletbordene.

 

Et stilrent gulvafløb vil se godt ud i mange år frem

 

Når man ønsker at skabe et badeværelse, der også ser godt ud om 10 år, så er det en god ide at kaste et blik på ting som fx gulvafløbet. Disse kan nemlig hurtigt fremstå umoderne eller kedelige, men det behøver et afløb ikke at være.

 

En mulighed kunne være, at man gjorde brug af et fritliggende afløb i gulvet, som med dets skarpe og minimalistiske design sørger for et afløb, der vil se smart ud flere år ude i fremtiden. Her er der selvfølgelig gode muligheder for at vælge et afløb, som passer ind i badeværelsets øvrige stil, og man kan fx matche afløbets metalliske finish med badeværelsets amartur.

 

Bland badeværelsets materialer

 

Når man designer et badeværelse, så kan det være fristende kun at vælge et enkelt materiale, der gennemstrømmer hele rummet. Men faktisk kan det give en rigtig fed effekt, hvis man sørger for at blande fx metal og træ sammen i badeværelsets indretning. Det kan nemlig give et nuanceret og moderne udtryk, som har rigtig gode chancer for at fremstå moderne om flere årtier.

 

Giv badeværelset karakter med fliser på væggene

 

Når man blander materialerne på badeværelset alligevel, så kan det være en god ide at sørge for en hel flisevæg et sted på badeværelset – det kunne fx være i brusekabinen, hvor fliserne kan markere et skift i rummets funktion. Desuden giver en hel flisevæg et utroligt luksuriøst udtryk, som helt sikkert også vil være populært mange år frem i tiden på grund af flisernes mønster og funktionalitet.

 

Skab opbevaring med et toiletbord

 

Ønsker man et badeværelse, som også er moderne om et årti, så gælder det også om at tænke praktisk. Derfor kan man med fordel indrette badeværelset med et toiletbord med indbyggede skabe. Her kan man finde plads til alt fra toiletartikler til håndklæder, og det kan sørge for, at rummet ikke fremstår rodet, og give fantastisk flotte overflader, der kan males igen og igen, når stilen ændrer sig i løbet af årene.

 

Væglamper giver et optimalt lys ved vasken

 

Et godt badeværelse har også en god belysning. Det gælder uanset, om man snakker om et badeværelse bygget i 70’erne eller et badeværelse bygget i år. Derfor vil det også være en fordel allerede nu at sørge for en ordentlig og atmosfærisk belysning, så man også vil nyde badeværelset om mange år.

 

Det kan fx nemt gøres med et par væglamper på hver side af spejlet, der eventuelt kan kombineres med en loftslampe for et optimalt lys, som man fx kan lægge makeup under.

 

Sørg for de optimale rammer for afslapning med et badekar

 

Hvis badeværelset skal fremstå tidløst, så skal man selvfølgelig tænke både nutidens og fremtidens behov ind i indretningen. Noget af det et badeværelse skal kunne, er at facilitere afslapningen, og det gøres nemt med et lækkert badekar. Et badekar er et designvalg, som helt sikkert også vil være populært om et årti.