3 tips til det perfekte badeværelse

Det gør virkelig en stor forskel i hverdagen at have et lækkert badeværelse. Morgenerne kan glide bedre, badede bliver mere afslappende, og så er det også bare skønt, når æstetikken sidder lige i skabet. Her er et par tips til, hvordan du skaber det perfekte badeværelse til dit hjem.

Vær opmærksom på materialer

Forskellen på at bygge eller renovere badeværelse og de andre rum i boligen er, at der er tale om et vådrum. Det betyder bl.a. at man skal være ekstra nøjsom med materialerne. Du kan starte med gulvene og væggene. På badeværelset kan det være en god idé med fliser, der er lette at rengøre, og som kan holde til fugten. Lækkert stengulv er også en god mulighed, så brug gerne tid på at undersøge dine muligheder. Det kan også være en god idé at tænke over, hvilke lamper man bruger på badeværelset. De skal nemlig også kunne holde til fugten, om så det er dampen inde i bruseren eller vand, der kan sprøjte på lamperne ved siden af eller over spejlet ved håndvasken.

Fastsæt en stil

Hvis æstetik spiller en stor rolle for dig, kan det være en god idé at skabe dig et præcist billede af hvilken stil, du gerne vil indrette dit badeværelse i. Mangler du idéer, kan du med fordel søge inspiration fra nettet, i udstillinger eller boligblade. Det er lettere at holde den røde tråd i indretningen, hvis man ved, hvad man gerne vil have.

Skab den rette stemning

Efter en lang arbejdsdag kan det være skønt med et behageligt wellness bad. Du kan skabe den hyggelige spastemning med levende lys, måske med duft, og hyggelige planter, der tilføjer liv og god luftkvalitet i rummet. Indret gerne med lækre håndklæder af kvalitet og lav en bakke eller en skuffe med lidt spaprodukter til ekstra selvforkælelse om aftenen.