Tips og tricks til værkstedsorganiseringen

Værkstedet er på mange måder et sted, der skal indrettes så praktisk som overhovedet muligt. Forestil dig eksempelvis at du lige har knækket koden til et problem, som du har bikset længe med. Du skal bare have fat i den rigtige skruetrækker, og så kan det løses. Der er dog lige ét problem. Du aner ikke, hvor denne skruetrækker er blevet af. Hele dit værksted roder, fordi der ikke er noget system i organiseringen. Du bliver derfor nødt til at bruge en time på at finde frem til skruetrækkeren, før du kan komme i gang med at løse problemet.

Lyder ovenstående scenarie frustrerende? Det er ikke desto mindre virkeligheden for mange værkstedsejere. Dette kan du dog komme til livs med en optimal værkstedsorganisering. Dette kan du blive klogere på i de følgende to afsnit af denne artikel.

Den rigtige værkstedskasse

En værkstedskasse er en stor kasse, hvorpå du kan organisere al dit værktøj på en nem og overskuelig måde. Kombineret med vægophæng, skuffer og hylder kan du altså få rigtig meget organisering ind i dit værksted på en nem og enkel måde. Du kan købe mange forskellige værkstedskasser på nettet.

Den rigtige værktøjskasse

Du kommer dog heller ikke udenom at skulle investere i en god værktøjskasse. Dette er især vigtigt, hvis du tit laver opgaver udenfor værkstedets fire vægge. Så kan du eventuelt organisere din værktøjskasse på den måde, at du har det vigtigste værktøj i denne kasse. Det er selvfølgelig vigtigt, at du husker at lægge værktøjet tilbage på de pladser, som du giver det på forhånd. Ellers mister du hurtigt overblikket over din organisering.

Du kan finde et stort udvalg af værktøjskasser på internettet. Der er som sådan ikke nogen værktøjskasse, der er perfekt. Det kommer i høj grad an på dine præferencer i forhold til størrelse, model og så videre.