Guide: sådan bygger du dit eget cykelskur

Vi cykler rigtig meget i Danmark både til og fra arbejde, skole og fritidsaktiviteter. Her lærer børn at cykle i en ret ung alder, og de fleste børnefamilier har derfor ofte en del cykler til at stå. Vil du gerne pakke cyklen væk i sikkerhed, når den ikke bruges? Her er en guide til at bygge et cykelskur.

Læg en plan for cykelskuret

Alle byggeprojekter starter med en god plan. Så det allerførste, du kan gøre, er at sætte dig ned og planlægge projektet til punkt og prikke. Start med en forventningsafstemning af, hvor stort cykelskuret skal være, og hvilke funktioner det skal have. Bagefter kan det være en god idé at lægge et budget, man kan holde sig til, så projektet ikke stikker helt af økonomisk. Et godt tip er at lave lidt luft i budgettet til uforudsete komplikationer. Det er nemlig svært at forudse alt, selv med en rigtig grundig plan. Nu kan du begynde at tegne skuret og diskutere de mulige materialer.

Selvom cykelskuret selvfølgelig ikke skal fylde hele haven, så skal man være opmærksom på ikke at bygge det for småt. Det kan nemlig være lidt af en udfordring at få plads til hele familiens cykler; især en damecykel med barnesæde på. I processen, hvor du får bygget et nyt cykelskur, kan det også være, at du begynder at overveje at skifte den slidte, gamle cykel ud med en ny. Det er endda muligt at finde en damecykel, som passer bedre i størrelsen sammen med de andre cykler. Læs mere her for at se dine muligheder.

Beskyttelse af cyklerne

Cykler er ikke helt billige at købe og vedligeholde, særligt ikke hvis man også har en racercykel eller mountainbike til at stå i cykelskuret. Et tyverisystem i cykelskuret og en god forsikring, der dækker cyklerne, er derfor en god idé.