Hvornår er det en god idé at skifte taget?

Hvornår er det en god idé at skifte taget?

Går du og overvejer, om det er tid til at skifte taget, men mangler udfaldet til den endelige afgørelse? Så læs med her!

Det kan være en god idé at skifte tag, hvis dit tag mangler undertag

Der er mange ældre hustage, der er ikke monteret med et undertag. Det betyder, at du er i langt større risiko for at få fugtskader i huset. Undertaget skal nemlig forstås som en ekstra forsikring om, at taget holder vandet ude – som jo egentlig også er formålet med taget.

Det kan være en god idé at skifte tag, hvis det gamle er grimt

Det kan også være det rent æstetiske, der appellerer til dig, når du er i overvejelse omkring nyt tag. Taget udgør en stor del af huset, og det gør utroligt meget for husets helhedsindtryk at få nyt tag. Du ved måske også, hvor meget en ny frisure kan gøre for dig selv? Vi tænker lidt på husets tag som dets hår – og det kan også blive trist og slidt at kigge på.

Det kan være en god idé at skifte tag, hvis du er dårligt isoleret

Det er selvfølgelig aldrig helt billigt at købe et nyt tag til huset. Men derfor kan det godt være en fornuftig investering. Der er fx flere gamle huse, hvor isoleringen er virkelig dårlig. Det medfører, at varmen bliver lukket direkte ud gennem dit utætte tag – og det er jo faktisk bare at smide penge ud i af vinduet. Så synes vi egentlig lige så godt, du kan smide penge i et nyt tag.

Tro os – hvis du vant til at fryse grunden dårlig isolering, så kommer du til at sætte pris på nyt tag!

Det kan være en god idé at skifte tag, hvis en taglægger vurderer, at det er tid

Det kan være svært selv at vurdere, om ens hus er godt isoleret eller at vide, om ens tag er understøttet af et undertag. Heldigvis er findes der dygtige taglæggere med mange års erfaring, der kan hjælpe med at vurdere dette.