Tips til når du flytter hjemmefra

Det er spændende at skulle flytte hjemmefra og bo selv for første gang! Der er mange ting, der skal planlægges og tages stilling til, så man får den bedst mulige start. Det kan være rart at få al den hjælp, der er at hente, til overgangen. Læs med her hvis du har brug for et par tips flytningen.

De første ting når du flytter ind

Der er nogle helt basale ting, der er rare at få styr på allerførst, når man lige er flyttet ind. Selvfølgelig er der ikke nogen rigtig eller forkert rækkefølge at gøre tingene i, men det kan nogle gange være rart at have en liste at gå efter. Du kan evt. starte listen med at prioritere de mest nødvendige ting først. Det er fx rart at kunne få god søvn lige fra dag 1, og derfor er det en god idé at få etableret seng og gardiner som noget af det første, så man har et mørkt og rart sted at sove. Nogle lejligheder har allerede gardiner installeret, når man flytter ind, men det kan også hænde, at det er noget, man selv skal sørge for. Her kan man evt. bestille rullegardiner lavet med specifikke mål, så det er let at montere og samtidig dækker hele vinduet til, så ingen lys slipper ind.

Budget og madplaner

Hvis man er studerende og skal forsørge sig selv på SU, er det en god idé at lægge et budget og en madplan. Budgettet gør det lettere at få overblik og kontrol over sin økonomi, så man ikke stresser over det. Og der kan faktisk være en del penge at spare, hvis man bruger tid på at lave en budgetvenlig madplan til hver uge. At planlægge og handle målrettet til hvert måltid kan forebygge køb af unødvendige madvarer og kan dermed også modkæmpe madspild!