Derfor bør du altid bruge en lokal ejendomsmægler, når du skal sælge din bolig

Når du står foran at skulle sælge dit hus, din lejlighed eller din fritidsbolig, ønsker du dig sikkert en kort og nem proces, der giver dig det udbytte, du har regnet med, så du kan komme ordentligt videre i dit liv. Men hvordan sikrer man den bedste proces mod det ønskede resultat?

Hertil er svaret ganske enkelt, hvis man spørger Rasmus Christensen, der til daglig arbejder som ejendomsmægler i Aalborg: “Du skal først og fremmest vælge en lokal ejendomsmægler”. I denne artikel giver vi dig hans argumenter for at finde en lokal repræsentant, som kan hjælpe dig med at sælge din bolig på den bedst mulige måde, der giver dig lige nøjagtig det, du gerne vil have ud af dit boligsalg – det gælder både før, under og efter.

 

Størst er langt fra altid bedst

Det kan umiddelbart virke som det mest oplagte valg at vælge en af de større og landsdækkende ejendomsmæglerkæder. Men en uafhængig ejendomsmægler, der udelukkende arbejder lokalt, har i langt de fleste tilfælde et langt større kendskab til byen og en forståelse for, hvad den aktuelle situation er i markedet. Kendskabet til byen og området kan bruges over for potentielle købere af forskellig type, mens indsigten i markedet og dets bevægelser giver dig en langt bedre rådgivning, ligesom det kan danne grundlag for en mere effektiv markedsføringsindsats.

 

En mere personlig service

En mindre uafhængig ejendomsmægler har ofte mulighed for at dedikere noget mere tid til dig som kunde, end de større spillere har. Og det giver igen mulighed for at gribe din situation og dine behov bedre an. For en mindre aktør er ofte lettere at komme i kontakt med, når du har brug for det. Det personlige islæt bliver også en faktor, da en lokalkendt samarbejdspartner ofte har rigtigt gode forbindelser til eksempelvis håndværkere, banker og andre, der kan hjælpe med at facilitere et godt og hurtigt salg for dig.

Netværkstankegangen forgrener sig ofte også til potentielle købere – også i kraft af, at vedkommende ved en del om, hvad det er, køberne i det pågældende lokalområde efterspørger. Det giver gode muligheder for at præsentere din bolig på den mest attraktive måde. Samtidig er det også en kæmpemæssig fordel i forhandlingsøjemed.

Vælg den ejendomsmægler, du føler dig mest tryg ved

Selvom fordelene ved at vælge den lokalkendte mægler forhåbentlig er tydelige, er det vigtigt at være opmærksom på, at de større mæglere selvfølgelig kan tilbyde nogle andre ting, som kan være fordelagtige for dig. Det vigtigste er, at du mærker godt efter. Og er fornemmelsen, at du sætter pris på den mere personlige service og ekspertise i det område, din bolig ligger i, er det garanteret den lokale ejendomsmægler, der er i stand til at give dig den bedste oplevelse med boligsalget.