Er I på udkig efter et hus? Læs med her

Husjagten er noget, der både skal nydes og overstås. Man kan komme til et punkt, hvor det ikke længere er sjovt at se på ejendomsmægleres nyheder og drømme sig væk eller ind i husets indretning. Når man først har besluttet sig for, at man skal finde og flytte i hus, vil man gerne bare have, at det kan lade sige gøre nu. Men at kigge på og efter drømmehuset kræver lidt mere end Google, og derfor får I her nogle tips tid, hvad I skal huske at bide mærke i, når I læser om huse online eller tager ud og ser på et hus.

Hvad er der listet?

I undrer jer måske over, hvad der menes med dette, men der er en god grund til, at de væsentligste ting er- og skal være listet på ejendomsmæglerens opslag med huset. Dette er eksempelvis antal rum, størrelse, renoveringer, energimærkning, varmeinstallation, materialer og bygnings år. Hvis I er interesserede i huset, er sådan noget som antal kvadratmeter svært at forholde sig til, før man ser huset indvendigt. Men energimærkning og varmeinstallation er væsentlige for, hvor økonomisk huset er. At huset er renoveret, er ikke ensbetydende med, at det er energibesparende. Man kan dog altid energirenovere boligen og derved sparre penge i længden. Desuden, kan I hente papirerne på boligen og den eventuelle tilstandsrapport.

Hvad har I brug for?

Der skal ikke gå mærkninger og tilstandsrapporter i det hele. I er på udkig efter et hus- et hjem til jer. Måske I har børn, ønsker at få det eller ej. Uanset, hvad I kommer med, har I helt sikkert nogle ønsker for, hvordan jeres drømmehus skal være og se ud. Det er først og fremmest dem, I skal gå med. Det er klart, at man er nødt til at tænke praktisk, når man investere i noget så stort og dyrt som et hus, men hvis I ønsker, at det skal være jeres helt eget, skal der også være plads til, at I kan præge det, som I lyster. Lav gerne en liste over jeres top fem, ti eller tyve ønsker til jeres nye hjem. Nej, I er ikke med i et boligprogram, og der kommer nok ikke en ejendomsmægler ind ad døren, som finder det hus på få uger, men I skal ikke gå for meget på kompromis med noget så stort som jeres kommende hjem.