Sjov i haven med styr på sikkerheden

Har børnene længe godt kunne tænke sig en havetrampolin? Der er mange fordele ved trampoliner, hvilket formentlig også er en af årsagerne til, at så mange børnefamilier har dem stående. Hvem elsker ikke at få brændt noget krudt af, mens man har det sjovt? Børn får trænet rigtig mange sanser på havetrampoliner og får styrket deres evne til at koordinere arme og ben, når der hoppes. Samtidig kan søskende tit få meget sjov ud af leg på trampolinen, som virkelig er noget af det, man gerne vil se mellem sine børn.

Det er vigtigt at have styr på sikkerheden, når man sætter en havetrampolin op. Derfor anbefales det også altid, at man monterer et net omkring trampolinen, så der ikke er nogen risiko for, at børnene falder ned, mens de hopper. Det er ligeledes vigtigt at overholde de vægtbegrænsninger, der er angivet ved den enkelte trampolin, ligesom man aldrig bør være flere, der laver spring på samme tid.

Desværre fylder en havetrampolin også bare rigtig meget, og med net virker den endnu større. På bygoghjem.dk kan du se forskellige løsninger på, hvordan du gør noget ved det. Har du for eksempel nogensinde overvejet, at I kan få gravet trampolinen ned?

Gør trampolinen til en integreret del af haven

Ved at grave trampolinen ned, får man automatisk en have, der er nemmere at overskue. Selvom trampolinen rent arealmæssigt fylder præcist lige så meget, som når den står på ben, så har man et bedre overblik. Samtidig er der ikke samme behov for at have et net omkring trampolinen, når den står i jordhøjde. Selvfølgelig er der stadig en risiko for, at man får hoppet udenfor trampolinen, og selvom hård jord eller græs ikke er rart at lande i, sker der sjældent noget alvorligt, når man ikke falder længere.

En af de andre fordele ved at have gravet trampolinen ned, er, at den bliver stormsikret. Du har garanteret læst om trampoliner, der er fløjet væk under orkaner eller stærke storme og er endt i nabohaver eller ude på den nærmeste vej. Det er noget, man meget gerne vil undgå. Både fordi både trampolinen og det, den rammer undervejs, risikerer at gå i stykker, men også fordi man absolut ikke har lyst til at have det på samvittigheden, hvis et andet menneske kommer til skade, fordi en trampolin ikke er blevet tilpas sikret på jorden.