Føl dig sikker med en ordentlig lås

Har du opdaget, at den lås, der sidder i din hoveddør, ikke er godkendt? Så er det med at få den skiftet ud. Det er der et par forskellige årsager til. Først og fremmest skaber det naturligvis større tryghed for dig at vide, at du har en lås, der lever op til standarderne og forhåbentlig kan holde uvedkommende udenfor. For det andet betyder det, at du kan være sikker på, at forsikringen dækker ved indbrud. Hvis låsen ikke er godkendt, er du ikke lige så godt stillet, hvis uheldet skulle ske at være ude – og det ville være ærgerligt!

Er du komme til at smække dig selv ude? Så ved du garanteret også, at en oplukning af låsesmed nok er den eneste løsning, du reelt set har. Heldigvis er der professionelle, der kan hjælpe dig ind i din bolig igen, så du ikke behøver at stå og være fanget på trappen foran døren. Her kan det være, du samtidig kan få et par gode råd med på vejen om, hvordan du bedst muligt er med til at sikre din bolig ordentligt.

Få et godt låsesystem

Hvis du skal have et ordentligt låsesystem, kan det godt betale sig at gå til nogle, der virkelig har styr på det, de laver. Der er nogle overvejelser, der er en god idé at have gjort sig, før man begynder at kigge efter nye låse. Vil du for eksempel gerne have en almindelig, mekanisk lås, som du kender fra klassiske låsesystemer, eller vil du gerne have en elektronisk lås, hvor du blandt andet skal bruge en kode?

Det er muligt at få kombineret sit låsesystem med en form for alarm, så du kan mindske risikoen for, at der sker indbrud i din bolig. Det er noget, mange sætter pris på. De kan indstilles til forskellige højder, sensorerne reagerer på, så selv med kæledyr i huset kan man godt få det til at fungere.

Har du nogensinde overvejet, at det ikke kun er din hoved- eller bagdør, der skal have en lås? På mange nye terrassedøre er det ligeledes muligt at installere en lås, så det bliver lidt sværere at få den åbnet udefra. Mange har et håndtag, der låser, så snart det vender nedad, men hvis du vil tilføje en ekstra sikkerhedskomponent, kan du altså med fordel få sat en lås i håndtaget, så der skal mere til at vriste det op.