Sådan forhindrer du indbrud

At få ubudne gæster i huset, mens man ikke er hjemme, er noget de fleste frygter. Derfor har vi herunder samlet en række råd til, hvordan man bedst muligt holder tyven væk fra huset!

Få et sikkert låsesystem

Først og fremmest er det selvfølgelig rigtig vigtigt, at du sørger for at have et moderne og sikkert låsesystem, som virker helt optimalt. En god idé er eventuelt at tale med en professionel låsesmed, så du kan få et låsesystem, som passer til dine behov. For eksempel tilbyder laasop.dk flere forskellige låsesystemer til forskellige behov. Husk endelig også at udskifte alle låse, hvis uheldet sker, og I har indbrud. Ligeledes kan alarm og kameraovervågning supplere låsesystemet.

Stærke døre og vinduer

Det er yderst vigtigt, at dine døre og vinduer er sikret, så du bedst muligt forhindrer indbrud. Sørg derfor for at have solide låse på både vinduer og døre, og at alle komponenter på vinduer og døre er intakte! Tyven finder de svageste steder på din bolig at bryde ind, så sæt dig i tyvens sted og forestil dig, hvor sikkerheden skal optimeres på netop din bolig. Hvis dine vinduer er ekstra udsatte, kan du købe ekstra låse eller beslag som ekstra sikkerhed. Husk også altid at lås alle dørene forsvarligt og lukke alle vinduerne, inden du forlader din bolig.

Hent appen Nabohjælp

Dernæst er det en god idé at hente appen Nabohjælp, da du herigennem kan skabe et godt netværk, hvor man hjælper hinanden med at holde øje, når man ikke hjemme. Skal man på ferie eller er længere tid væk, er appen altså rigtig god, da man kan gøre opmærksom på, at man er væk. Samtidig findes der klistermærker til postkassen eller døren, som kan fortælle tyven, at nabolaget er opmærksomt.

Undgå høj hæk eller hegn

Har man høj hæk ved hoveddøren eller ved forhaven, så er det nemt for indbrudstyven at gemme sig. Forsøg derfor at mindske beplantningen, hæk og hegn, som kan dække for ubudne gæster.

Husk lyset

Hus også belysning i forhaven, ved indkørsel og ved hoveddør, så naboen har mulighed for at lægge mærke til tyven. En god belysning gør det altså svært for tyven at skjule sig, og derfor vil tyven højt sandsynligt vælge et andet hus. Ydermere kan man lade et lille lys stå tændt i boligen, når man ikke er hjemme, så det er svært for tyven at vurdere, hvorvidt der er nogle hjemme.