Sådan finder du den rette pendel til stuen

Pendler kan bruges mange steder i hjemmet. De fleste har f.eks. en pendel hængende over deres spisebord. Det er dog langt fra det eneste sted, hvor du kan bruge den. Ønsker du at have god belysning i stuen, kan du sagtens have en pendel hængende her.

Har du besluttet dig for, at du vil købe en pendel med stuen, skal dit valg ske med omhu. Der er nemlig mange lamper at vælge mellem, og de vil ikke alle passe ind i din stue. Er du i tvivl om, hvad du skal fokusere på i forbindelse med valget, skal du blot læse med herunder.

1. Størrelse

Udvalget byder på pendler i rigtig mange størrelser. Derfor kommer du ikke udenom, at du er nødt til at gøre dig nogle overvejelser omkring størrelsen. Hvis en lampe er for stor eller lille, kommer den nemlig til at virke malplaceret.

I denne forbindelse er det vigtigt at understrege, at alle kan finde en lampe i en ideel størrelse. For at finde ud af, hvad en ideel størrelse er, skal du tage højde for lokalets størrelse, højden til loftet samt hvor den skal hænge. Ud fra dette bør du kunne vurdere, hvad en god størrelse er.

2. Udseende

I og med, at du næppe har lyst til at have en lampe hængende, der ikke falder i din smag, er udseendet også et vigtigt aspekt. Her er det dog vigtigt, at du ikke blot har fokus på at finde en pendel, der har et flot udseende.

Rigtig mange begår nemlig den fejl, at de f.eks. finder en pendel ved Illums Bolighus, som de godt kan lide udseendet af. De glemmer blot, at den også skal passe ind i deres indretning. Herefter finder de ud af, at den faktisk ikke passer ind. Denne fejl skal du naturligvis undgå.

3. Pris

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange penge, de kan og vil bruge på en pendel til stuen. Mange vil gerne holde sig til få tusinde kroner, mens andre ikke ser et problem i at bruge 50.000 kr. på en pendel.

Uanset hvad, er det en god idé at gøre sig nogle tanker om økonomien. Kun ved at gøre dette, kan man nemlig målrette sin søgning. Dette er især tilfældet, hvis du ved, at du ikke har et stort budget. Ved at sætte en maksimal pris, kan du nemlig frasortere alle de lamper, der er for dyre.