Belysningen er vigtig for indretningen af din bolig

Der er mange ting at tænke over, når boligen skal indrettes. Du kommer nok hurtigt til at tænke på møbler, hvilket også er meget naturligt, da det så at sige er dem, indretningen består af. Men der er altså meget mere til indretningen, end blot de møbler, du vælger at indrette med. F.eks. er belysningen en faktor, der aldrig må undervurderes – belysningen kan gøre ekstremt meget for, hvordan din indretning ser ud samt for det samlede udtryk af din bolig.

Lys skaber rummelighed

Begrebet ”lyst og rummeligt” er et, der ofte bruges i meget positive sammenhænge om rum i boligen. Vi anser et lyst og rummeligt rum som noget godt, og er noget, som mange stræber efter i deres bolig. Men hvis man skal have et lyst og rummeligt rum, kræver det naturligvis lys. Der er mange måder at få lys ind i boligen på, men generelt vil naturligt lys for mange være at foretrække. Der er dog selvfølgelig intet, der er mere rigtigt end andet – og det kan også være en fordel at gøre brug af flere af de forskellige muligheder for lys i din bolig.

Luk naturligt lys ind

Som nævnt kan det være en rigtig god ide for indretningen at lukke en masse naturligt lys ind. Det naturlige lys der kommer udefra, er en af de faktorer, der virkelig kan få et rum til at se større ud. Der er også mange muligheder for at få lukket naturligt lys ind, men vinduer er selvfølgelig det mest oplagte, og den mest naturlige måde at gøre det på.

Vinduerne har dog også brug for gardiner, for ellers kan det godt blive irriterende om sommeren, når lyset strømmer ind, før du overhovedet har overvejet at stå op. Hertil er plissegardiner et godt forslag til indretningen, fordi de både kan give mørke, men også giver god mulighed for lysindfald.

Tænk over husets lamper

Det er selvfølgelig ikke muligt at få alt dit lys fra vinduer og naturligt lys – så bliver det i hvert fald rigtig mørkt på regnvejrsdage og om natten. Derfor er det også nødvendigt at have lamper som en anden lyskilde i hjemmet, og denne kan jo så siges at have en mere direkte indflydelse på din indretning – for lamperne er jo faktisk en del af indretningen. Lamperne i boligen er altså noget, du godt må give lidt ekstra tanke.