De mest populære lampestile i danskernes hjem lige nu

Danskernes hjem er fylde af forskellige lamper og lys og med god grund, for der er mørkt i Danmark, og derfor er behovet for hyggelig og spændende belysning stort. Men der er meget forskel på de typer af lamper, som danskerne vælger til deres bolig.

 

Der er dog nogle klassiske former og designs, som går igen og igen, år efter år. De har et tidløst design, der gør dem utrolig brugbare i enhver indretning og til enhver tid. Samtidig sørger de for den belysning, som der er brug for i de forskellige rum. Her er der samlet 5 af de mest klassiske kvalitetslamper, som danskerne bruger igen og igen. Læs med og bliv inspireret til din næste lampe, uanset om den skal stå i stuen, soveværelset eller kontoret!

 

Den stående lampe i stuen

 

En af de lamper, som folk kender bedst til, er den klassiske stående lampe, som man ofte ser ved siden af lænestole eller sofaer i stuen. Her er der tale om en relativ minimalistisk lampe med et enkelt og stilrent stel, der munder ud i en rund lampe for oven. Det er en lampe, som ikke påtrænger sig meget opmærksomhed, men som stadig formår at løfte og binde indretningen i et rum sammen.

 

Den stående lampe er ofte lavet af metal som kobber eller stål, og giver et behageligt og fokuseret lys, som fungerer perfekt til at sidde og læse ved siden af. Det er en lampe, som på grund af dens minimalistiske stil, passer utrolig fint i de fleste danske indretninger. Det gælder især, hvis man sørger for at matche lampens metalliske design med fx vaser eller borde med samme design.

 

Den skulpturelle bordlampe

 

Når det kommer til belysning, så er bordlampen så småt begyndt at blive et rigtigt populært valg. Det gælder især i stuen, entreen og selvfølgelig soveværelset, hvor bordlampen kaster et behageligt og atmosfærisk skær, der stadig er lyst nok til at læse en bog ved siden af eller skabe en hel speciel stemning i et rum.

 

Det er desuden ofte med bordlamper, at folk lader deres kreativitet og personlige stil skinne igennem. Et meget populært valg er nemlig de lidt mere skulpturelle bordlamper eller lamper i kraftige farver, der giver en fed kontrast til resten af indretningen. Disse skulpturelle eller farverige lamper er ofte et meget populært valg, selvom resten af indretningen er holdt i en klassisk stil.

 

De klassiske bordlamper

 

Man kommer ikke udenom, at de klassiske bordlamper i fx kobber eller sort metal stadig er i høj efterspørgsel. Her er det ofte en helt klassisk bordlampe i en varm kobber tone, der med et enkelt stel og en charmerende buet lampeskærm spreder lys på ethvert natbord. Det gælder fx en lampe som den smukke Vienda messing bordlampe.

 

Selvfølgelig kommer man heller ikke udenom de bordlamper, der er inspireret af arkitektlamperne og deres industrielle design. Det gælder fx en Bronx LED bordlampe, der med dets klassiske design stadig passer perfekt ind på kontorets skrivebord.

 

Den iøjefaldende lysekrone

 

Et andet lampedesign, man ikke kommer udenom, er den iøjefaldende lysekrone, som kan tage mange former. Oftest er det en lysekrone, som optager en del plads hen over spisebordet eller i ens entre, og som med dets spidsfindige og finurlige design ikke bare tilføjer drama til indretningen men også sørger for et samtalepunkt, når gæsterne kommer på besøg.

 

Med den iøjefaldende lysekrone behøver man netop ikke holde sig til de helt klassiske, diamantbesatte lysekroner, men i stedet er ideen bag så tidløs og så fyldt af muligheder, at man fx kan gøre brug af en Atom mini lysekrone i en flot messingfarve, der giver et fantastisk lys i rummet.

 

Den minimale væglampe

 

Et sidste lampedesign, som vil blive ved med at være populært gennem årene, er de klassiske og minimalistiske væglamper, der fungerer som små øer af lys i et rum. Det gælder især i rum, hvor der kræves en hyggelig og intim atmosfære såsom soveværelset eller kontoret. Her er det især optimalt med de små væglamper, der kan give en god belysning over fx malerier eller fotografier.