Køkkentrends i 2023

Køkkenet har gennem de sidste årtier skulle se ud på forskellige måder og nye trends dukker op løbende. Især det forsigtige valg trender i dette år, og vi vil i fremtiden se, at køkkenet skal kunne leve længe med sit enkle, stilrene design.

Skal du bygge nyt køkken, og vil gerne være med på moden, så er det i særdeleshed disse to temaer, som går igennem: Tidløst og bæredygtigt design.

Det trender at tage bevidste valg, som viser personlighed og fungerer funktionelt. her kan du blive klogere på, hvordan dit køkken skal se ud anno 2023.

Det Skandinaviske udtryk

Det naturlige, minimalistiske køkkendesign trender i særdeleshed. Naturen skal bringes ind i hjemmet, hvorfor forskellige træsorter er det nye sort, når det kommer til valg af materialer.

Især er det blevet populært at blande træ med sten såsom marmor eller quartz, hvilket sætter prikken over i’et, og skaber et eksklusivt look, som man sjældent bliver træt af. Disse stilsikre natur-materialer kan få selv det mest basale køkken til at se fuldkomment elegant ud.

Ind med farver – ud med det hvide køkken

Som nævnt, så er det trenden lige nu at bringe naturen ind i sit hjem. Derfor lander farvevalget også på de farvenuancer, som er jordnære. En mulighed for at inddrage en jordfarve i sit køkken, er ved at male en væg i en beige farve, og at vælge tidsløse farver i sit køkkendesign.

Kontrastfarverne – de stærke farver – er gode til at komplimentere den jordnære farvepalette. Dette kan du gøre ved at indsætte interiør, fliser eller møbler, som står i kontrast. Det vil skabe en flot, naturlig overgang mellem de to spektre af farvepaletten.

Er du mere modig, så trender dybe farver som grøn og blå også, som sammensættes med en flot stålbordplade eller greb. At benytte farver i dit køkken, vil sætte et mere personligt præg.

Old fashion look

De mere traditionelle køkken-elementer er inde igen, hvilket bevæger sig væk fra de ultra lige linjer og flade paneler. Vi kommer til at se flere køkkener, som indrettes med klassiske vitrineskabe og greb. Farverne holdes simple – gerne grålige, beige nuancer, der vil skabe en rolig atmosfære i hjemmets hjerterum

Især et look med fliser er blevet populært. Det giver en vintage, luksuriøst look. Det helt hotte er at kombinere fliserne med smukke, rå træ-materialer i teak eller valnød – hvad end køkkenet er i træ, eller det er gulvene.