Køkkenideer til et moderne, energieffektivt hjem

Energi-effektivt køkken

At planlægge et køkkendesign kan være en skræmmende opgave. Der er så mange ting at overveje – lige fra køkkenets størrelse og form, til indretningen, til de materialer, du vil bruge. Men med nøje planlægning og overvejelse vil du være i stand til at skabe et køkkendesign, der passer perfekt til dine behov. 

Et veltilrettelagt køkkendesign kan hjælpe dig med at udnytte pladsen i dit hjem, gøre madlavningen nemmere og sjovere og forbedre din livskvalitet.

De 10 bedste køkkenideer til et energieffektivt hjem

Køkkener er et af de mest energikrævende rum i et hus. Hvis du vil gøre dit køkken mere energieffektivt, får du her ti tips til at hjælpe dig.

  1. Installer en programmerbar termostat
  2. Isoler dine vægge
  3. Brug LED-belysning
  4. Udskift dit køleskab med en energibesparende-model, Gerne en A++ model
  5. Udskift din opvaskemaskine med en Energy Star-model
  6. Rengør kondensatorspolerne på dit køleskab hver måned
  7. Installer et vandvarmer tæppe eller en isoleringskappe
  8. Installer lavflow vandhaner og brusehoveder
  9. Sluk lyset, når det ikke er i brug, og tag stikket ud, når det ikke er i brug i længere perioder (f.eks. tv)
  10. Begynd af få mad leveret i en måltidskasse.

De 5 bedste tip til køkkendesign til familier med børn

Et familievenligt køkken er et, der er designet til at gøre madlavning, rengøring og spisning så let og behageligt som muligt for hele familien. En måde at komme uden om udfordringer med aftensmad, er at bestille måltidskasser til børn. Sunde og inspirerende retter skaber en god stemning ved middagsbordet

Det har aldrig været nemmere at skabe et familievenligt køkken. Ved hjælp af nutidens teknologi kan familier bruge apps og enheder til at planlægge menuer, tilberede måltider og endda købe en dagligvarebutik fra komforten i deres eget hjem. Du kan nemt få færdiglavet mad til døren via din smartphone til de dage, du blot vil spise i dit nye køkken, men ikke magter at lave mad. De dage kender vi vist alle. 

Det første tip er at gøre køkkenet til et indbydende sted. Sørg for, at der er masser af komfortable sæder og et bord, der kan rumme alle. Det andet tip er at skabe et rum for alle. Dette inkluderer et område til lektier, et legeområde og opbevaringsplads til børns genstande. Det tredje tip er at skabe en spiseplads, som kan bruges af hele familien på én gang. Dette hjælper med spisetid samt at lære børn gode vaner med at dele og ikke afbryde andre, mens de taler eller spiser. Det fjerde tip er at have masser af opbevaringsplads i køkkenet, så alle familiemedlemmer kan opbevare deres egne madvarer uden at skulle