Japanske kokkeknive til privaten

Japanske kokkeknive til det moderne køkken

 

De japanske kokkeknive er til personen som ønsker det bedste til sit køkken. Hvis du vil have de bedste råvarer, skal de også tilberedes med det rigtige værktøj, og heriblandt japanske kokkeknive. Men hvorfor er de japanske kokkeknive så specielle? Ønsker du mere information omkring de japanske kokkeknive, kan du læs mere her.

 

Hvad er en japanske kokkekniv?

De japanske kokkeknive anses i dag at værende en unik kombination mellem robust håndværk og kvalitet af øverste hylde. Ydermere er de japanske kokkeknive en fråd for det blotte øje med deres unikke og imponerende æstetiske udseende. I dag bliver de japanske kokkeknive produceret gennem en helt speciel fremgangsmetode. Gennem denne fremgangsmetode bliver det unikke japanske knivblad til, og gør hvert enkelt knivblad helt unik. De japanske kokkeknive er produceret i damaskusstål gennem flere forskellige lag. De japanske kokkeknive opnår deres utrolige skarphed gennem de utallige gange knivbladene bliver foldet. De japanske kokkeknive bliver foldet op til 67 gange.

Damasceringen på de enkelte japanske kokkeknive kan sammenlignes med et fingeraftryk på et menneske. Grundet det utrolige knivblad samt flotte æstetiske skaft, er det en skam at smide de japanske kokkeknive i skuffen. Med en magnetisk knivholder er det muligt at hænge sine knive frem i køkkenet. Så det ikke kun er folk i hjemmet som får lov til at se de fine knive, men også gæster i hjemmet. Ydermere er der også større sandsynlighed for at knivene bliver slidte og får ridser i skuffen. Da de kan ligge og gnide sig op og ned ad hinanden. Da de japanske kokkeknive er udarbejdet i meget hårdt og solidt damaskusstål. Da de japanske kokkeknive har en utrolig stærk vedligeholdelse.

Men hvor stammer historien omkring de japanske kokkeknive?

I dag anses de japanske kokkeknive som et værktøj i køkkenet for den mere gængse og erfarne madentusiast. Men oprindeligt var dette slet ikke formålet, med dette japanske redskab. De japanske kokkeknive stammer flere tusinder år tilbage. Helt tilbage til de ældgamle samuraikrigere. Samuraikrigerne kæmpede for dengang ædle japanere med deres legendariske samuraisværd. Og det er her de japanske kokkeknive kommer ind i billedet og blander sig. De legendariske samuraisværd og japanske kokkeknive har det tilfælles, at de bliver lavet gennem samme fremgangsmetode.

De japanske kokkeknive er kendt for at være markant skarpere end normale gængse kokkeknive, som vi også har i Europa. Ifølge den velkendte knivskala Rockwell. På denne skala opnår de japanske kokkenive en score på 60-62 HRC. De mere gængse og normale kokkeknive i Europa ligger på 50-52 HRC. Den utrolige skarphed de japanske kokkeknive indeholder kommer bl.a. fra damaskusstål og den utrolige fremgangsmetode, hvor knivbladene er blevet foldet op til 67 gange. Ydermere er damaskusstål meget elastisk og kan derfor nemt bøjes og drejes med, uden knivbladet knækker.

Når vi taler om vedligeholdelsen blandt japanske kokkeknive, er det en god ide at købe sig en slibesten eller et strygestål. Det er ikke en nødvendighed at skulle anskaffe sig et strygejern, når man har sig en japansk kokkekniv. Da de japanske kokkeknive selv har lang levetid, før de bliver slidt ned.