Hurtige og enkle råd til at gøre køkkenet mere personligt

Selvom køkkenet er et af de rum i hjemmet, som danskerne bruger mest tid i, så kan det for mange også blive et temmelig upersonligt rum. Dette kommer både som et resultat af de seneste års store fokus på den nordiske minimalisme og de rene linjer, som har fået danskerne til at pakke nærmest alle strejf af personlighed væk. Man kan dog nemt kombinere de rene linjer og polerede facader med ting, der giver rummet personlighed.

Det kan for mange være svært at få denne personlighed ind i indretningen igen, men der er meget, som man kan gøre for at bringe sin personlighed med ind i køkkenet, uden at man skal til at renovere hele rummet. Personlighed handler nemlig ikke kun om de materialer, man vælger til sit køkken. Det handler lige så meget om de ting, som man indretter rummet med.

Nips og planter må gerne få en plads i køkkenet

Det behøver slet ikke være svært at få trukket sin personlighed med ind i køkkenet, og det behøver heller ikke at være dyrt. Faktisk kan man meget nemt få gjort sit køkken personligt ved at placere få udvalgte nipsgenstande rundt om i køkkenet. Det kunne være billedrammer, yndlingskoppen eller skulpturelle skåle til frugt. Der er utrolig mange valgmuligheder.

Vælger man at indrette køkkenet med et væld af planter, kan man også nemt gøre med den ekstreme minimalisme, som mange danskere har indrettet deres køkkener efter de sidste mange år. Både planter og nips er med til at gøre det tydeligt, at dette køkken er et rum, som er en del af hjem, der faktisk bliver brugt.

Vær ikke bange for at bruge tæpper i indretningen af køkkenet

Køkkenet er måske det rum i hjemmet, som folk har størst fokus på at holde rent. Det kan dog ofte resultere i et nærmest klinisk rent rum fyldt med overflader, der er nemme at gøre rent. Det gælder fx også for gulvet, hvor mange vælger et klassisk klinkegulv eller trægulv, men det kan få rummet til at fremstå koldt. En simpel løsning på dette kunne være at indrette med tæpper i køkkenet.

Mere inspiration: Indret med flotte og ægte tæpper til køkkenet

Det er en ide, som ofte ligger fjernt fra de fleste danskere, fordi man ofte forbinder tæpper med snavs og skidt. Men vælger man et ægte tæppe, så får man faktisk et utrolig slidstærkt tæppe, der på grund af materialets høje indhold af lanolin også er skidtafvisende. Det betyder, at man sagtens kan have et farverigt tæppe liggende i tæppet, som nemt og hurtigt kan rengøres med en våd klud, skulle man ske at spilde på det.

Gør brug af åbne reoler

Hvis man har mod på at gøre lidt mere ved sit køkken, så kan man med fordel overveje et åbent reolsystem, hvor reolens indhold står frit fremme til skue for alle. Det er især en god måde at bringe noget personlighed ind i rummet på, hvis man fx samler på kopper i forskellige designs. Med en åben reol kan disse nemlig stå fremme og derved blive en del af indretningen fremfor at blive gemt væk på en mørk hylde. Det er selvfølgelig et råd, som kræver en del oprydning, så reolen ikke kommer til at blive overfyldt og derved føles rodet.