Kend til dine isoleringsmuligheder

Der findes rigtig mange forskellige materialer, du kan bruge, når du skal isolere eller efterisolere din bolig. Du har ikke ligefrem brug for vakuum isolering, men hvilke materialer kan du så vælge mellem? Det kan du læse mere om herunder. 

Mineraluld

Når der er tale om mineraluld, så dækker det over både stenuld og glasuld. Det bliver fremstillet af henholdsvis sten og glas, som bliver smeltet under høj varme. Du kan kende stenuld på dens grønlige farve, mens glasuld har en gul farve. Du kan få mineraluld som både faste plader, ruller og granulat. Det er et materiale, som er let at arbejde med og kan nemt skæres til med en isoleringskniv. 

Papirisolering

Papirisolering bliver fremstillet af genbrugspapir, der for det meste kommer fra overskuds- og genbrugsaviser. Denne form for isolering kommer typisk i granulatform. For at papirisoleringen ikke rådner og er i stand til at modstå en eventuel brand, er papirisolering tilsat salte. Du kan købe papirisolering i byggemarkeder.

Træfibre

Når der skal fremstilles træfiberisolering, bliver der brugt grene og resttræ, som ikke kan anvendes i produktionen af møbel-, konstruktions- og bygningstræ. Træfiberisolering kan købes både som plader og granulat. Det er lidt sværere at arbejde med træfiberisolering i og med, at det skal skæres til med en sav.

Leca

Du kan også isolere med leca. Det er et materiale, der skiller sig ud fra de andre isoleringsmaterialer. Det kommer nemlig hverken som plader eller granulat. Det består blot af små og brune lerkugler. De minder om de lecakugler, der kan anvendes til potteplanter, men de er ”coated”.