Guide til sengetøj: sådan vælger du det rette

Sengen er et af de vigtigste møbler i dit liv. Uden din seng kan du ikke få den nødvendige nattesøvn, og uden den nødvendige nattesøvn er du ikke meget værd på arbejde, i skolen eller i andre at livets situationer.

 

Derfor kan det betale sig at vælge en god seng, og derfor kan det betale sig at vælge noget godt tilbehør til sengen som bl.a. det helt rette sengetøj. Sengetøj spiller en større rolle for din søvn og komfort om natten, end du tror, da billigt sengetøj i en dårlig kvalitet vil forstyrre dig i din søvn.

 

Det rette materiale

Når du vælger sengetøj, skal du beslutte dig for, hvilket materiale du gerne vil omslutte din krop med hver nat. Her kan du bl.a. vælge mellem hør, microfiber og bomuld, mens også flere andre materialer er tilgængelige.

 

Her er bomuld det mest populære valg, da bomuld har en høj slidstyrke, så det kan holde sin form i mange år. Dertil er bomuld også effektiv til at absorbere sved fra din krop, så du ikke kommer til at ligge i en fugtig damp natten igennem. Endeligt er bomuld også yderst behageligt, hvorfor eksempelvis 100% økologisk bomuldssengetøj er et yderst populært valg til både store og små.

 

Den rette størrelse

Det lyder måske åbenlyst, at du skal vælge sengetøj i den rette størrelse. Men det er ikke desto mindre noget, som mange glemmer at tænke over, hvorfor de kommer hjem med noget sengetøj, der enten ikke passer til deres dyne, eller som ikke er stort nok til to personer i dobbeltsengen.

 

Husk derfor altid at dobbelttjekke størrelse på din dyne, og hvis du ikke har købe en dyne endnu, kan det betale sig at vælge et stort sæt sengetøj som eksempelvis sengetøj 200×220, så din dyne altid kan varme både din og din partners krop.