Få styr på detaljerne, inden I sætter boligen til salg

Boligindretning

Er det tid til at finde et nyt hjem? Hvis det er, betyder det måske, at du står og skal sælge din gamle bolig. Når du skal sælge din gamle bolig, er der mange ting, du skal tage stilling til – alt fra ejendomsmægler til indretning. Men der er også nogle ting, som man ofte glemmer at tage højde for, men som kan være helt afgørende for at få boligen solgt.

Inden du sætter boligen til salg, er der sikkert et par småting, som du gerne vil have fikset. For en bolig, der står skarpt og uden alt for mange hængepartier, er selvfølgelig mere tiltalende end en bolig, der er halvfærdig. Ofte kræver disse småting hverken særlig meget tid eller mange penge at få fikset. Så det behøver ikke gå hårdt ud over dit budget at gøre din bolig salgsklar. Her får du et par gode fif til, hvordan du gør din bolig fuldstændig salgsklar, uden at det behøver at koste dig en formue.

En reklamefilm af dine bolig

I den her artikel kommer vi omkring nogle simple ting, du let kan gøre. Men det kan også være, at du vil tage næste skridt og lave en reklamefilm af din bolig. Det er en rigtig god måde at skabe opmærksomhed på, ligesom det hjælper potentielle købere til at se, hvordan det hele ser ud. På den måde kan du allerede have lagt store planer med din bolig, inden den skal vises frem for den. Jo mere du kan investere de potentielle købere på forhånd, desto bedre.

Få det nu fikset

Måske har du vænnet dig til, at håndtaget på badeværelsesdøren sidder lidt løst, eller den ene køkkenskuffe kun vil åbne én ud af tre gang. Man kan lære at leve med meget, men det er ikke sikkert, at nye boligejere finder det specielt tiltalende, hvis alt for mange ting ikke fungerer optimalt. For en køber vil ofte lede i detaljen for at være sikker på, at boligen er i god stand.

Derfor kan du hjælpe både dig selv og køberen, hvis du fikser de småting, som du måske med tiden har lært at leve med. Ofte er det ikke nogen bekostelig affære at fikse de småting, der ikke virker. Dørhåndtaget har nok bare brug for en skrue, og køkkenskuffen skal måske bare lige strammes lidt i skruerne. Det eneste, det egentlig koster, er din tid, og mon ikke det er givet godt ud, hvis det kan få boligen solgt hurtigere.

Lys, renlighed og lethed

Når du har fikset de små hængepartier, kan du lige så godt fortsætte med at gøre din bolig attraktiv for potentielle købere. Du kan eksempelvis starte med at fjerne de tunge mørke møbler, som tiden for længst er løbet fra. Derudover kan du også overveje at male boligens vægge i lyse og indbydende farver. Det virker måske banalt, at indretning og vægfarve kan have betydning for, om boligen bliver solgt, men det er faktisk ikke så ubetydeligt, som du måske kan tænke.

Faktisk har netop de to ting stor betydning for den opfattelse, potentielle købere får af din bolig. En enkel indretning og lyse farver giver nemlig fantasien frit spil. Her kan de potentielle købere let forestille sig, hvordan boligen vil se ud, hvis de indrettede den med deres egne møbler. Endnu en ting, som sælgere ofte glemmer, er, hvor vigtig oprydning er. Måske har du ryddet op indenfor, men hvad med udenfor? En have, der er fyldt med affald, rod og rester, indbyder ikke til aktiviteter eller hygge.