Servér sunde retter, som alle vil elske

Næste gang du inviterer gæster ind i jeres nye hjem, kan du lave dine yndlingsopskrifter på retter, som både er sunde og lækre. Her finder du en række opskrifter på sunde retter, som alle vil elske. Opskrifterne er nemme at følge og giver dig mulighed for at lave sunde retter, der smager fantastisk, og som også er til at lave, selvom i måske står i byggerod. Hvad end I sidder omkring et rundt bord med udtræk eller ved et sofabord, om I sidder på skamler eller stole fra house of sander, så sætter de fleste gæster pris på at prøve en ny lækker ret.

Find opskrifter på mad, der er nem at lave, men som virker imponerende på gæsterne

En af de ting, der kan være svært, når man skal lave mad til gæster, er at finde på noget som både er nemt at lave, men som også virker imponerende på gæsterne. En opskrift der kan være god at starte med er en opskrift på vietnamesiske friske forårsruller. Det smager skønt og er smukt og farverigt på bordet. Fordelen er, at man faktisk ikke behøver at forberede retten særlig meget. Man snitter blot grøntsager og sørger for at tø rejer op eller stege noget kylling. Gæsterne får nemlig selv lov til at lave de friske forårsruller ved at dyppe rispapiret i vand og selv anrette grøntsager og protein på rispapiret, som de også selv skal rulle sammen.

Tips til, hvordan man undgår at maden bliver for tør eller for kedelig

Sund mad skal ikke være for tør eller kedelig. For det første er det vigtigt, at man sikrer sig, at kødet ikke er for tørt – dette kan man gøre ved at bruge en kødhakker eller en foodprocessor til at hakke kødet helt fint, så det ikke bliver for tørt, når det steges. Under stegningen skal kødet vendes jævnligt og ikke ligge for længe på panden. Endelig skal man huske at bruge lidt olie i panden, når man steger kød. Dette gælder især for magert kød, som fisk og kylling. Laver du en frisk salat med stegt kylling, kan du tilføje lidt ekstra smag med en marinade lavet af urter eller krydderier.

Er der nogen, der ikke kan tåle nogle af de madvarer, du overvejer at servere?

Man kan med fordel spørge sine gæster om eventuelle allergener, før man laver mad. Sådan undgås det, at nogen går fra bordet uden at føle sig mæt. På samme måde er det høfligt at spørge, om gæsterne for eksempel ikke spiser kød eller måske undgår bestemte typer kød.