Sådan kan du spare på elregningen

Elregningen er for mange danskere blevet en berygtet regning. Særligt her i den seneste periode med krigen i Ukraine er el- og varmeregningen blevet markant større for den almindelige dansker. Dette kan skabe store problemer, hvis du eksempelvis er på SU eller af andre grunde har en stram økonomi. Selvom der er mange omstændigheder ved de stigende elpriser, som du ikke kan gøre noget ved, så er der heldigvis også gode nyheder. Der er nemlig mange aspekter af elregningen, hvor du selv kan gøre en stor forskel.

Det handler om, at du sparer på de rigtige steder. For det skal selvfølgelig ikke gå udover livskvaliteten, at du skal spare på elregningen. Men det er heller ikke nødvendigt. Med blot et par få justeringer, kan du få mere ud af din el og dermed spare penge på elregningen. Dette kan du læse mere om i de følgende to afsnit af denne artikel.

Få styr på din el-aftale

Din el-aftale er ikke uden betydning, når det kommer til størrelsen på din elregning. Find en god elaftale her hvis du vil læse mere om dette. Når du har fundet en el-aftale, der er optimal i forhold til din husstand, er du ikke færdig med at spare. Du kan nemlig også spare ved at ændre i dine forbrugsvaner Det handler blandt andet om, hvornår du bruger el. Tidspunktet på døgnet har nemlig en indflydelse på elektricitetens pris. Det er eksempelvis dyrere om morgenen og om aftenen i hverdagen. Dette skyldes udbud og efterspørgsel. Om morgenen er der mange danskere, der skal gøre sig klar til at arbejde, og derfor bruges der mere el. Det samme gælder om aftenen, når folk kommer hjem fra arbejde og skal lave mad eller se fjernsyn. På disse tidspunkter er priserne altså højere. Dermed kan du spare penge ved at starte tørretumbleren midt på dagen frem for om aftenen eksempelvis.

Investér i grønne alternativer

Der findes også flere forskellige måder at skabe elektricitet på. Hvis du derfor har en fornuftig startkapital, kan du eksempelvis investere i en varmepumpe, solceller eller noget helt tredje. Jo mere uafhængig du kan gøre dig af el udefra, jo bedre. Du kan også se på, hvor energieffektive dine hvidevarer er. Nogle hvidevarer bruger eksempelvis mere strøm end andre, og derfor kan der være mange penge at spare ved at skifte til noget mere energivenligt.