Elpriserne stiger – få gode råd til at spare på elforbruget

Elpriserne stiger og stiger, og vi er alle ramte af tårnhøje elregninger. Det er noget som kan fylde rigtig meget i ens hverdag samt skabe en masse bekymringer, hvis man ikke har økonomien til det. Dog findes der nogle metoder, som du kan benytte dig af, for at spare på dit elforbrug! Først og fremmest skal du slukke for apparater, som står på standby. Mellem 10 og 15 procent af vores elforbrug bruges nemlig på apparater der står på standby. Derudover kan du spare på dit elforbrug ved at slukke for alle dine stikkontakter samt din internetrouter, når du forlader dit hjem. Du kan også anskaffe dig en elspareskinne, som kan hjælpe dig med at reducere dit standby elforbrug. Den fungerer på samme måde som en forlængerledning, men i stedet for giver den dig muligheden for at slukke flere apparater på én gang. Sådan en elspareskinne er ikke særlig dyr, og så kan den altså spare dig fra et par hundrede kroner om året. Husk at hver en krone tæller!

Sluk for lyset når du ikke bruger det

Du kan spare på dit elforbrug ved for eksempel at slukke for lyset, når du ikke bruger det. Udnyt derudover også dagslyset i stedet for, da det er billigere. Dernæst kan du vælge at bruge LED-pærer eller sparepærer i alle dine lamper, for at spare penge på strømmen. Ønsker du at spare endnu mere på dit elforbrug, så kan du vælge helt ikke at have lys tændt, men derimod benytte dig af stearinlys i dit hjem eller købe lys som kører på batterier.

Vask når elprisen er billigst

På nogle tidspunkter af døgnet er elprisen høj, mens den på andre tidspunkter er billig. For at spare på dit elforbrug, anbefales det at for eksempel vaske når elprisen er billigst. Til at holde øje med hvornår priserne på el er billigst, findes der en app som hedder ”strømpriser”. Den viser helt enkelt, hvornår på dagen prisen på el er billigst, og du kan have den med overalt på din telefon. Derudover kan du fylde vaskemaskinen helt op, for at reducerer antallet af vaske samt elforbruget. Er der noget af dit tøj, som ikke behøver at tørretumblers? I så fald skal du droppe tørretumbleren og lufttørre tøjet i stedet, hvilket desuden også er bedre for tøjet.

Få hjælp til at betale elregningen

Står du og har fået en stor elregning, men du har ikke penge til at betale den, fordi der også er andre udgifter der skal betales samt der skal mad på bordet? Så kan du få hjælp til at betale elregningen. Lån penge hurtigt hos for eksempel KreditNU, som er en online lånevirksomhed. Du kan ansøge nemt, enkelt og hurtigt – og godkendes din ansøgning, tikker pengene ind på din konto kort tid efter. Så bliver det da vidst ikke nemmere!