

Vindmøller er noget, som vi i Danmark er vældig kendte for at have, og som vi er gode til at producere i massevis, til at placere på vindmøllestationer rundt omkring i havene nær os.
Hustandsvindmøllen er begyndt at spire hos danskerne. Det forstår man godt – det er en bæredygtig løsning, som giver elektricitet uanset vejrforhold. Dermed kan den også spare dig for en masse penge.
Fordele ved at eje en hustandsvindmølle
Solceller ses på mange tage rundt om i Danmark – det er også en bæredygtig, smart løsning, men ikke lige så smart som en hustandsvindmølle. Hvorfor ikke?
Svaret er, at du med en hustandsvindmølle kan producere langt større energi-mængder sammenlignet med solcellerne. Dog kræver det ikke, at den skal have et større batterilager.
Det smarte ved den, er også, at den lever i hele 20 til 25 år.
En hustandsvindmølle er ikke blot sund for miljøet, men også for din pengepung. Den er nemlig med til at mindske dine el-udgifter, og i disse tider er det jo kun en kæmpe fordel. Du producerer nemlig dine egne el-udgifter i dit eget hjem, hvilket er energibesparende.
Især på de blæsende dage, kan du nyde af at spare penge, fordi din vindmølle vil kunne producere en masse elektricitet herved. Desuden øger investeringen af en hustandsvindmølle, værdien i din bolig. Så her er der altså også penge at hente – og det kan vi jo alle godt lide.
Ikke noget med at du mindsker dine udgifter, så mindsker du også CO2-udslippet ved at vælge denne bæredygtige investering – det er nemlig med til at reducere brugen af bl.a. oliefyr.
Kort om reglerne
Der er naturligvis nogle regler at følge. Først og fremmest skal du søge om tilladelse fra kommunen til at sætte en vindmølle op på din grund.
Hvis du bor på landzone, skal du søge om landzonetilladelse, men hvis du bor i byen, skal du søge om byggetilladelse.
Ønsker du at få en vindmølle leveret til dit hjem, kan du blive klogere på denne side.
Den skal stå 20 til 25 meter tæt på din egen ejendom. Der er også nogle krav for bestemte afstande til nærmeste nabo, kirke eller større skov, fortidsminder eller strande, og søer. Det lyder på:
-
Nærmeste nabo: minimum 200 meter
-
Nærmeste kirke eller stor skov Minimum 300 meter
-
Historiske steder og strande: Minimum 100 meter
-
Søer og åer: Minimum 150 meter