Sådan kan boligen gøres mere grøn

Vi danskere er sammen med verden blevet meget mere bevidste om det ansvar vi har for vores klima. Vi ser bl.a. mange flere, der vælger at gå den vegetariske vej grundet klimaet, ligesom klimapolitikken kommer til at fylde meget mere i vores samfund. Derfor er det også meget naturligt, at de grønne vaner efterhånden begynder at finde deres vej ind i de danske boliger, og at det er noget, vi begynder at tænke over i vores hverdag.

Skift olie- eller gasfyret ud

Mange danske boliger får energi og varme fra enten olie- eller gasfyr, men realiteten er bare, at disse løsninger er langt fra de mest bæredygtige, der er på markedet i dag. Tværtimod er netop afbrændingen af disse fossile brændstoffer en af de helt store klimasyndere, både i industrien men også i det private hjem.

En af de løsninger du kan vælge at gøre brug af i stedet for, er en luft til vand varmepumpe. Det er en noget mere bæredygtig løsning, som samtidig er meget energieffektiv – hvilket altså betyder, at der kan være penge at spare for dig.

Det er dog vigtigt at huske på, at en udskiftning af energikilden i dit hjem er en stor investering – og der måske ikke lige på nuværende tidspunkt er plads til det i økonomien!

Indret mere med træ

Der er faktisk også nogle materialer, der er mere bæredygtige end andre, og et af de materialer du godt kan indrette med, med god samvittighed, er træ. Træ har nemlig en evne til at oplagre kuldioxid, og når træet brændes af, frigives dette igen. Hvis træet i stedet bliver brugt til møbler, der står i din bolig, undgår man udledningen af kuldioxid fra netop disse stykker træ, og dermed har du været med til at gøre klimaet en lille tjeneste igennem din indretning.

Efterisoler din bolig

Hvis du bor i en gammel bolig, er der en stor sandsynlighed for, at din isolering er langt fra lige så effektiv, som den bør være. Har du en for dårlig isolering, vil der også være meget af varmen fra din bolig, der bare siver ud igen, uden at boligen er i stand til at holde på den. Dermed vil du skulle bruge mere energi på at opvarme, end hvad ville være nødvendigt med en bedre isolering, og netop det med at lave varme, er jo et af de punkter, hvor du har en udledning til miljøet.