Dam i haven? Få tips til at forbedre vandkvaliteten og øge biodiversiteten

Der findes ikke noget som en dam eller en sø i haven, hvis du gerne vil skabe en levende, naturlig og hyggelig have. Vand er altid lækkert og hyggeligt at se på, og derfor kan et projekt med at etablere en havedam eller en sø i din have være det helt rette at gå i gang med for dig.

 

Men hvis du kender lidt til havedamme, ved du også, at vandet i dammen hurtigt bliver grumset, uklart og måske endda decideret ulækkert. Det vil du naturligvis gerne undgå, så du kan nyde synet af en frisk og klar dam, der ikke lugter.

 

Men hvordan sikrer du et sundt vandmiljø i en lille dam med stillestående vand? Det kan du bedst gøre ved at introducere vandrensende planter til din dam. Netop dette kan gøre med en såkaldt flydeø, der er designet til at flyde rundt i din dam med både smukke og praktiske vandplanter.

 

Få mere information om flydende øer og find ud af, hvordan de kan gavne vandmiljøet i netop din have.

 

Et naturligt vandrensningssystem

Ved at investere i en flydeø til din sø eller din havedam, får du en praktisk løsning, som bruger naturens egne metoder til at give dig en renere og mere velfungerende dam. Visse planter er yderst effektive, når det kommer til at rense vandet i din dam, mens de små øer også vil bringe andre fordele med sig.

 

En flydeø er eksempelvis et godt sted for fiskeyngel at gemme sig for større rovfisk, mens også blomster og andre planter over vandoverfladen vil blive et yndet hjem for insekter.

 

En flydeø er desuden et yderst dekorativt element til ethvert vandmiljø, da du også kan pryde øen med forskellige flotte og farverige blomster, der passer til lige netop din have og din smag.