Sådan forlænger du vækstsæsonen i dit drivhus

Et drivhus har mange fordele. Det holder på varmen og sørger for, at planterne ikke udsættes for dårligt vejr. Det betyder, at vækstsæsonen i et drivhus er længere end sæsonen for planter ude i haven. Du kan således gå i gang med at så de første frø allerede i marts og april. Du sikrer dig på den måde, at du tidligt på sæsonen kan hente krydderurter i drivhuset eller sætte blomster i krukker derude. Et drivhus forlænger også vækstsæsonen om efteråret og gør det muligt at kunne høste for eksempel radiser og spinat ad flere omgange. Læs med her og få gode råd til, hvordan du kan forlænge vækstsæsonen i dit drivhus.

Kom godt i gang med drivhuset

Dyrker du egne grøntsager og krydderurter i drivhus i haven? Eller går du med planer om at investere i eget drivhus? Så er der masser af muligheder for hyggelige stunder og gode oplevelser derude. Det at kunne gå ud i drivhuset og hente sine egne tomater, basilikum eller ferskner er en stor fornøjelse og kan imponere både familie og gæster.

Du kan få drivhus i mange forskellige størrelser og i alskens forskellige typer. Udbuddet af drivhuse rækker helt fra de små drivhuse, der kan sættes på en altan eller op ad muren på en terrasse, til store og flotte orangerier, hvor der både er plads til citrusplanter og havemøbler. De mest populære drivhuse er de mere traditionelle drivhuse, som er nemme at vedligeholde, og som har en overkommelig størrelse med plads til både små og store planter.

Hvornår starter vækstsæsonen i et drivhus?

I marts og april, hvor jorden og luften stadig er kold udenfor, er forholdene inde i et drivhus anderledes. Luften er lunere, og jorden er tidligere fri af nattefrosten. Det betyder, at du allerede i disse måneder kan komme i gang med at så og forspire de planter, som du enten ønsker at dyrke i drivhuset eller senere sætte ud i haven.

Hvis du vælger at investere lidt mere tid og energi i drivhuset, kan du med få virkemidler udvide sæsonen. Du kan nemlig få ekstra fornøjelse af dit drivhus ved enten at isolere derude eller sætte varme på.

Sådan kan du forlænge vækstsæsonen

Du kan forlænge sæsonen i dit drivhus ved at isolere selve drivhuset eller omkring planterne. Isoleringen holder kulden ude og sørger for, at frosten hverken rammer jorden eller planterne.

Drivhuset kan du isolere med flamingo eller bobleplast. Du får på den måde foræret mere tid til såning og forspiring. Planterne kan faktisk også isoleres med flamingo eller plast. Hvis du sætter dine planter i en flamingokasse, holder den på varmen i jorden. Du kan også dække jorden omkring planterne med plast, så der isoleres mod kulde.

Alternativt kan du vælge at sikre dig mod nattefrost ved at dække dine planter med grangrene eller aviser, da de er medvirkende til at isolere omkring planterne. Du kan også bruge en ukrudtsdug eller et tyndt tæppe. Hvis du vælger denne løsning, skal du huske at fjerne overdækket om morgenen, så planterne kan få glæde af solen og lyset.

Har du lyst til at tilføje drivhuset mere varme, kan du vælge at investere i en drivhusvarmer. Den vil holde dit drivhus fri for frost hele vinteren, og du kan derfor tidligt begynde sæsonen derude. Hvis du har en el-radiator eller en varmeblæser stående, kan du også benytte disse til at varme op med. Inden du sætter varme på drivhuset, bør du opsætte isolering først, så varmen bliver inde og ikke bare suser ud.

Med isolering og varme på plads kan du nu planlægge en lang og spændende driv