Sådan får du mest ud af dit oliefyr

Afhænger dit hus af varmen fra et oliefyr? Det kan være omkostningsfuldt at holde kulden for døren i hjemmet, så det er en god idé at lede efter den løsning, som bedst kan betale sig for netop din husstand. Læs her om hvad du bør tage højde for, når du benytter et oliefyr.

Fyringsolie til en fornuftig pris

Det er klart at man ønsker at spare så vidt som muligt, når det kommer til ens fyringsøkonomi. En god start er derfor at søge efter de forskellige prisklasser inden for fyringsolie, så du kan danne dig et overblik over hvilken forhandler, der kan give dig det bedste tilbud. Når du kigger på de forskellige prisklasser, vil du opdage, at prisen afhænger af, hvorvidt der er additiver i olien eller ej.

Det kan godt betale sig at købe en Premium fyringsolie, hvis du prioriterer at tage hensyn til miljøet. I fyringsolie af denne kvalitet vil der også være additiver i, som beskytter olietanken og dermed forlænger holdbarheden. Men hvis du ikke ønsker additiver og gerne vil spare lidt ekstra penge, kan du også sagtens finde en fyringsolie, der udelukkende dækker de basale behov.

Vedligeholdelse af oliefyret

Når du handler fyringsolie, kan du med fordel også undersøge, hvilken service der kan tilbydes til købet. Du kan fx tilmelde dig automatisk levering af fyringsolien, hvor du undgår selv at skulle tage højde for, hvornår olietanken er tom. Denne service kan findes uden store omkostninger og kan nogle steder gøres gratis. Hvis du hellere selv vil købe olien hjem efter behov, kan man i stedet takke ja til at modtage en påmindelse, når tanken igen skal fyldes. For at sikre dig den bedste udnyttelse af din fyringsolie anbefales det også, at du får et årligt tjek af oliefyret. Her bør fyret også rengøres – dette forlænger fyrets levetid.