Indret din dagligstue efter familiens behov

Stuen er hjemmets hjerte, der hvor familien mødes til hygge og afslapning. Derfor er det også vigtigt, at der tages hensyn til de forskellige behov, der er i en familie. Måske skal der være et læsehjørne til højtlæsning, fordybelse og ro. Hvad med et lege- og tegnehjørne til de mindste? Eller måske et lille område til brætspil og familiequiz. Hvis altså pladsen tillader det. Én ting, de fleste familiemedlemmer kan blive enige om, der skal være i dagligstuen, er en sofa. En blød, vamset en der nærmest omfavner en – klar til en dejlig lur en søndag formiddag. Eller måske en mere strømlinet sofa, der komplimenterer de resterende designvalg i stuen. Måske en kæmpestor hjørnesofa med plads til hele svigerfamilien. Uanset hvad – bliver sofaen ofte det naturlige samlingspunkt i stuen.

En sofa er ikke bare en sofa

Sofaer findes i alle størrelser og former. Chaiselonger, sovesofaer, modulopbyggede sofaer, ja sågar havesofaer. Der findes faktisk også steder, hvor man kan designe sin egen sofa, hvis man har en drøm om dette. Så det er blot at smutte en tur i diverse møbelbutikker eller at surfe online efter gode tilbud og inspiration. Det er fx også en mulighed at købe en sofa – med muligheden for at udskifte betrækket. Så kan man faktisk forny sin sofa indimellem uden at skulle betale en masse. Et andet godt tip til at skabe et nyt, ikke så bekosteligt, udtryk i dagligstuen er at skifte pudebetræk og plaider ud.

Skab et hyggeligt uderum med en havesofa

En sofa på terrassen er en god måde at skabe et hyggeligt uderum. Det øger lysten til at bruge mere tid udenfor i de varme måneder, når der er behagelige møbler at slænge sig i. Tænk også på at det skal være møbler, der kan modstå det danske vind og vejr.