Gør din bolig mere grøn med en varmepumpe

Er du nysgerrig på, hvordan du kan mindske dit CO2-udslip og gøre din bolig mere grøn?

Det er rigtig relevant at tænke mere på, men det er måske også uoverskueligt at finde ud af, hvordan du kan gøre din bolig mere miljøvenlig.

Skift til en mere miljøvenlig opvarmningskilde

Et godt sted at starte er med din boligs opvarmningskilde. Det er nemlig meget almindeligt at have et gammelt olie- eller gasfyr i dag. Det er også normalt at få varme fra et fjernvarmeanlæg.

Hvis du får din varme fra et gammelt fyr, så er det bestemt værd at overveje at skifte til en mere miljøvenlig løsning. En mere grøn løsning er f.eks. en varmepumpe. Til en varmepumpe skal du nemlig hverken bruge olie, gas eller træpiller. Du skal primært bruge strøm til at få din varmepumpe til at køre.

Hvis du gerne vil skifte til en varmepumpe, så skal du blot være opmærksom på, at der findes forskellige typer. F.eks. kan du både få en luft til luft varmepumpe og en luft til vand varmepumpe her.

Spar penge på din varmeregning

Det er ikke bare en fordel, at en varmepumpe er mere miljøvenlig end mange andre opvarmningskilder. Det er også en stor fordel, at du kan spare mange penge ved en sådan løsning. En varmepumpe producerer nemlig langt mere energi, end den selv forbruger. Desuden bruger din varmepumpe som sagt primært strøm og vind til at lave varme. Derfor er det en langt billigere løsning end et fyr f.eks.

Det koster naturligvis noget at købe og montere en varmepumpe, men hvis du går fra et gammelt system til en varmepumpe, så er der helt sikkert nogle penge at tjene ind igen efter noget tid. Du kan altid tale med en forhandler om, hvor meget du potentielt kan spare.