Vælg det rette spisebord

Et spisebord betyder meget for indretningen og er en stor del af hjemmets udtryk, og derfor er det også enormt vigtigt, at du vælger det rette. Spisebordet skal både passe til resten af hjemmet, din stil og dine behov. Vi har derfor lavet en guide herunder til valg af spisebord!

Hvilken størrelse skal spisebordet have

Først og fremmest skal du overveje spisebordets størrelse. Her skal du allerførst vælge, hvor bordet skal stå, så du kan kigge på rummets størrelse. Hvis du har en stor spisestue, er det en god idé at vælge et langt spisebord, så du fylder rummet ud. Har du derimod begrænset plads til et spisebord, kan du med fordel vælge et rundt eller kvadratisk spisebord. Derudover skal du selvfølgelig overveje dine behov. Har du ofte mange gæster, skal du vælge et stort spisebord eller sørge for mulig forlængelse via udtræk. Eller måske du hellere foretrækker et mindre spisebord og et større areal til stuen?

Hvilken form skal spisebordet have

Dernæst skal du overveje formen, hvilket også afhænger af plads og behov. Vælger du et rundt spisebord er fordelen, at alle ved bordet kan snakke sammen. Ulempen ved det runde bord er dog, at det ofte er svært at få plads til mange gæster. Det aflange bord giver et flot og stilrent look og kan findes i mange materialer og længder.

Spisebord i træ

Træspiseborde er det mest populære valg, da der findes utallige af typer og modeller – se her https://kabeltromlen.dk/collections/rustik-plankebord.. Eksempelvis kan du vælge et spisebord i massivt træ, som holder længe, men som også skal plejes og vedligeholdes med olie. Træborde giver også ofte et rustikt og moderne udtryk. Et billigere alternativ kan være træfiner, hvilket ikke er lige så sart. Dog holder træfiner ikke nær så længe som massivt træ.

Spisebord i marmor

Marmor bliver mere og mere populært til spisebord, da det giver et levende udtryk og skaber et blikfang. Dog er marmor meget sart overfor syre, men passer man godt på bordpladen kan spisebordet holde rigtig længe.

Spisebord i linoleum eller laminat

Vælger du linoleum eller laminat får du et slidstærkt bord, som især er god til børnefamilier. Disse materialer kræver også minimal vedligeholdelse, og de kan findes i mange farver og former. Dog kan spiseborde i linoleum eller laminat hurtigt skabe et kedeligt udtryk, derfor er det en god idé at vælge nogle unikke stole eller pifte bordet op med blomster.