Sådan bygger du dit eget spisebord

Dette indhold er sponsoreret

Det kan umiddelbart virke svært og uoverskueligt at bygge sit eget spisebord, men det er faktisk ret simpelt, hvis man har de rigtige værktøjer og materialer. Læs med her og få en guide til, hvordan du bygger dit eget spisebord.

Hvilke materialer skal du bruge til at bygge dit spisebord?

Der er mange forskellige materialer, man kan bruge til at bygge sit spisebord. Det kommer helt an på, hvilken stil, man gerne vil have, og hvor meget man er villig til at investere. Hvis man gerne vil have et bord i en mere rustik stil, kan man eksempelvis vælge massivt træ. Dette giver typisk også den bedste kvalitet, men det er også en dyr løsning. Hvis man ikke har det store budget, kan man lave et bord af MDF-plader med en overflade af massivt træ med bordben i træ eller metal og på den måde få et flot spisebord på budget.

Sådan bygger du dit eget spisebord i træ

Hvis du har besluttet dig for at bygge dit spisebord i træ, skal du blot have nogle gode redskaber, gode materialer og masser af tid. Når du har fundet ud af, hvilken størrelse dit spisebord skal have, kan du begynde at tegne det på et stykke papir. Herefter kan du overføre målene til de brædder, du skal bruge til at bygge bordet med. Når alle brædderne er skåret til den rigtige størrelse, kan du begynde at samle dem med lim og skruer. Når bordpladen er færdig, kan du begynde på benene til bordet. Du kan enten bruge bordben i træ eller i metal – alt efter hvad du foretrækker. Når benene er sat fast på bordpladen med lim og skruer (eller bolte), kan du give dit selvbyggede spisebord en fin overfladebehandling med maling eller lak.

Sådan genbruger du et gammelt spisebord

Hvis du ikke lige føler dig ferm nok til at bygge dit eget spisebord, kan du med fordel genbruge et gammelt et. De fleste antikvarer eller genbrugsbutikker der sælger møbler, har også spiseborde. Her kan du sagtens finde et, der noglelunde passer i din stil og derefter give det en grundig rengøring, nedslibning og eventuelt en omgang ny lak, olie eller maling for at gøre bordet så godt som nyt igen.

Det er en god ting at have et spisebord, der passer til dine behov, stil og smag. Det kan imidlertid være en udfordring at finde det helt rigtige spisebord, men med disse tips kan du bygge dit eget.