Vælg den rette printer til hjemmet

Skal du have en ny printer til hjemmet, og er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en laserprinter eller en blækprinter, så er du havnet det helt rette sted. Herunder vil vi forsøge at gøre dig klogere på dit valg, så du får opfyldt alle dine behov!

Laserprinter

Har du brug for en printer i hjemmet, som kan printe i en fart, så er en laserprinter højst sandsynligt det rette valg for dig. En stor fordel ved en laserprinter er nemlig den hurtige udskrivningshastighed, hvilket mange, som har et stort behov for at printe tekstdokumenter, især foretrækker. Derudover er prisen pr. side også billigere end ved en blækprinter, dog er selve laserprinteren ofte dyrere. Prisen gør dog, at en laserprinter har en større printkapacitet, og man slipper derfor også for at udskifte toner ofte. De fleste laserprintere har også indbygget WIFI-tilslutning, hvilket er en stor fordel for mange i hjemmet. Ulempen ved laserprintere er, at toner generelt er dyrere end almindelige printerpatroner, dog kan man online ofte fine billigere toner – se eksempelvis priser her offi.dk. Ydermere er laserprinteren ofte større end en blækprinter, hvilket mange ser som en stor ulempe, da den fylder meget i på hjemmekontoret.

Blækprinter

Skal du printe mange farvefotos eller grafik, så skal du vælge en blækprinter. En blækprinter har nemlig en bedre fotokvalitet end en blækprinter. Derudover kan de fleste blækprintere også printe på fotopapir, kort, CD’er etiketter eller andet, hvilket en laserprinter ofte ikke kan. En fordel er også at blækprintere er billigere at anskaffe end en laserprinter, dog er blækpatroner og farvepatroner ofte dyrere end tonere. De fleste blækprintere fås også med mulighed for WIFI-tilslutning ligesom en laserprinter. Ulempen ved en blækprinter er, at bogstaver ikke bliver lige så skarpe, som ved en laserprinter. Ydermere skal patroner udskiftes forholdsvis ofte, da kapaciteten er mindre end ved en laserprinter.

Skal du have en printer med scanner?

Du skal ydermere overveje, hvorvidt du har behov for en printer med scanner. Valget af printertype med scanner afhænger dog af dit behov i hjemmet. Printer du eksempelvis rigtig meget og især tekstdokumenter, så vil en laserprinter med scanner højst sandsynligt passe godt til dig. Har du derimod et mindre printbehov eller et stort behov for at printe fotos, så anbefaler vi, at du investerer i en blækprinter med scanner! Men husk, at de fleste blækprintere i dag har en indbygget scanner!