Hvad kræver det at få fibernet?

Hvad kræver det at få fibernet?

Fibernettet har virkelig slået igennem i Danmark, igennem de sidste par år. Flere og flere danskere har droppet deres bredbåndsforbindelse og blevet koblet op på fibernettet. Selvom fibernet er blevet så populært, som det er, så er det ikke alle, der har mulighed for at blive tilkoblet fibernettet. Det kan der være flere forskellige grunde til. I nogle tilfælde drejer det sig om manglende vilje fra boligselskaber, og i andre tilfælde drejer det sig om, at det simpelthen vil være for dyrt at skulle grave kabler ned, hvis man bor langt ude på landet væk fra naboer og andre byer. Hvis man gerne vil have fibernet, bør man derfor starte med at undersøge, om det overhovedet er muligt og tilgængeligt der, hvor man bor. I denne artikel får det et par gode råde til, hvordan du kan finde ud af, om det er muligt for dig at blive koblet op på fibernettet.

Tjek din adresse på internettet

Hvis man vil finde ud af, om der er fibernet tilgængeligt i det område hvor man bor, så er internettet det rette sted at finde ud af det. Ved at bruge en hjemmeside som f.eks. fibernet kan man hurtigt få svar på, om det er muligt. Er det muligt, så er det blot at kontakte en udbyder og tilmelde sig.

Hvad hvis der ikke er kabler?

Hvis der ikke er nedlagt kabler til fibernet, så betyder det ikke nødvendigvis, at man ikke kan få fibernet. I sådan et tilfælde skal man finde og kontakte en udbyder af fibernet, for at høre om det er en mulighed, at få nedgravet kabler til fibernet. Det er en stor omkostning, så hvis udbyderen giver grønt lys, kan det være en god idé, at snakke med sine naboer, for at finde ud af om de vil være med på, at få nedgravet fiberkabler.