Sådan vælger du træsort til dine gulve 

Et nyt trægulv kan være en større investering. Trævalget har stor indflydelse på, hvordan looket i dit hjem er. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal vælge træsort til dine gulve, så kan du få et par tips her. 

Der er en række forskellige træsorter, som er velegnede til et trægulv. Du kan både vælge at gå med de klassiske træsorter, eller du kan bevæge dig ud i mere alternative valg. Det afhænger alt sammen af, hvordan dit look i hjemmet skal være. Du kan vælge at gå med en meget lys variant eller gå helt over i det mørke. Her vil også behandlingen have en indflydelse. Læs mere her om nogle af de populære sorter. 

Ahorn og ask

Ahorn kan findes i vid udstrækning i store dele af landet. Det er en lokal træart, der vokser i Danmark. Ahorn er en meget lyst træsort, som derudover har en meget ensartet udtryk. Træsorten er enormt godt til massive trægulve, da det er en hård og stærk træsort, der ikke arbejder ret meget.  

En anden dansk træsort er ask, som vokser over det meste af Vesteuropa. Ask er endnu en utroligt flot, lys træsort. Det er derfor en af de mest populære træsorter i de danske hjem.  

Bøg og eg

Bøg er længe blevet betragtet som en form nationaltræ her i landet. Det er en meget populær, klassisk og stærk træsort. Bøg er en lys træsort, der får en rød tone, når det bliver lagret og behandlet. Det har derfor typisk et skønt, varmt udtryk. 

Eg er en sort, der findes i mange forskellige varianter. Der er god grund til, at eg er en af de allermest populære træsorter i Danmark. Det er nemlig et smukt træ, der er både hårdt, tung og stærkt. Man kan vælge en lysere variant af eg eller gå med en røget eg, der har et mørkere udtryk. 

Valnød

Hvis du er mere til de mørke gulve, så kan valnød være en idé. Der er mange nuancer af valnød, som man kan vælge mellem – lige fra en lys brun til meget mørk brun. Ofte har valnød en smuk changerende palet af brun. Det er en af de dyreste, men også smukkeste træsorter på markedet.  

Du kan læse meget mere om de forskellige træsorter på nettet. Her kan du også finde mange andre ting som fx online dating eller sex i Sønderjylland. Det er bare at søge efter præcis, det som du leder efter, så er dine chancer gode. Det er uanset, om man leder efter dating eller kinky fantasier. Hvis du går online, så kan du måske finde det, du leder efter, uanset om det er en træsort eller en date.