Gør et ridset trægulv klar til ny overfladebehandling

Du behøver ikke rive dit trægulv op og lægge et nyt, bare fordi overfladen er blevet lidt kedelig at se på. I sådan en situation kan du få gulvafslibning, der lige fjerner det allerøverste af gulvet for at få bugt med ridser. Efter at få gulvet afslebet kan du give det en efterbehandling. Hvis det netop er et trægulv, vi taler om, så kunne det fx være aktuelt med oliebehandling af gulvet i mange tilfælde.

Gulvslibning nær Silkeborg med efterfølgende gulvbehandling

Søger du gulvafslibning nær Silkeborg, så få det hos et firma, der også kan lave efterbehandling, så du slipper for at stå med den tete selv. Hvis det ikke er oliebehandling, du vælger, så har du i stedet mulighed for lak- eller lud- og sæbebehandling. Gulvlakering giver en slidstærk overflade, der er flot at se på. I øvrigt findes lakbehandling i flere farver, så du kan vælge en farve, der passer til rummet.

Ludbehandling lader lyst træ holde farven længere

Lud- og sæbebehandling gør det muligt for et gulv at beholde dets naturlige, lyse farve i længere tid. Med tiden vil et lyst trægulv gulnes, og denne proces kan du få til at skride langsommere ved at få dit gulv ludbehandlet. Den efterfølgende sæbebehandling gør gulvet bedre i stand til modstå snavs. Dog er det ikke alt træ, der kan ludbehandles. Ludbehandling af egetræ giver misfarvning af gulvet.

Er der behov skrappere midler end gulvafslibning?

Er der meget dybe ridser eller buler i gulvet, er det ikke længere gulvafslibning, der skal gøres brug af. Så vil det være gulvafhøvling, der kommer på tale. Ordet lyder voldsomt, men kort fortalt består gulvafhøvling bare af, at gulvets gamle belægning og overfladebehandling fjernes. Ved overstået gulvafhøvling kan der evt. foretages gulvafslibning for at gøre gulvet klar til ny overfladebehandling.