Kan du selv skifte vandhanen?

Du kender sikkert alt til de små udfordringer, du som boligejer kan opleve på de mest ubelejlige tidspunkter. En tagsten er blæst af, terrassedøren hænger eller køkkenvandhanen drypper. Ikke kæmpe problemer, men irriterende alligevel. Her kan du være lidt på forkant med de små boligproblemer ved at øve dig i at blive en handyman eller handywoman med det rigtige værktøj i værktøjskassen.

Kan du selv banke et søm i karmen, skrue en skrue i væggen og skifte en pakning i køkkenarmaturet, kan du hurtigt redde dig selv fra de små vedligeholdelsesirritationer rundt om i hjemmet. Både indenfor og udenfor. Værktøjet skal selvfølgelig være i orden, invester derfor i lidt ordentligt grej i form af eksempelvis hammer, diverse skruetrækkere, vandpumpetang, skruenøgle med mere.

Hyr fagfolk, når det er nødvendigt

Du kan selvfølgelig stadig få brug for at bestille professionelle fagfolk med den rette erfaring, når opgaven er for kompliceret til, at du selv kan klare den. Det kan også være, at arbejdet kræver særlig viden, specialværktøj og/eller en helt bestemt reservedel. Bruge gerne lokale håndværkere, så støtter du dit lokalområde. Et eksempel kan være at få hjælp til vvs i risskov, hvis du bor i det nordlige Aarhus.

Find guides online

Insisterer du på at klare opsætningen af den nye vandhane selv, kan du ofte være så heldig, at du kan finde små hjælpefilm online. Her kan du typisk se en person demonstrere, hvordan opgaven kan/skal udføres. Du kan også tit læse gode råd og vejledninger på hjemmesider, der for eksempel sælger vvs-reservedele og vvs-tilbehør. Der fulgte sikkert også en monteringsvejledning med, da du købte hanen.

Øvelse gør mester, som man siger. Derfor kan det nogle gange betale sig at prøve selv. Næste gang du vil tilslutte et køkkenarmatur, er du jo mere erfaren og kan sikkert håndtere opsætningen meget bedre. Bare tænk på, hvor let det bliver tredje gang…