Få styr på regnvandet

Har du en skøn have, du er glad for at være i? Det er altid rart at have udendørsarealer, man er glad for, men det er næsten lige så vigtigt, at de også vedligeholdes, så du virkelig kan bruge dem ordentligt. Nogle steder er det bare lettere end andre. Hvis du har en grund, der ligger lavt, eller som er indrettet sådan, at vandet har svært ved at løbe væk, kan det godt betale sig at få fat i en regnvandskonsulent, der kan hjælpe med håndtering af regnvand.

Det kan nemlig skabe store problemer, hvis der opstår oversvømmelser, fordi vandet ikke kan drænes ordentligt. Det gælder både på private grunde men også de kommunale afløb og kloakker, der kan have svært ved at håndtere de store mængder regnvand. Det kan du være med til at forebygge ved at kigge på løsninger, så din have ikke kommer til at stå under vand, næste gang der er et kraftigt regnskyl på vej.

Gør det til en del af haven

Det kan måske virke uoverskueligt at skulle til at lave store ændringer i sin have, men faktisk kan det i mange tilfælde komme jer til gode. Det kan for eksempel betale sig at kigge på, om ikke I skal have gravet regnvandstanke ned, så I kan genanvende regnvandet, der bliver opsamlet. Det kan I få meget mere vejledning til.

En anden løsning kunne også være at integrere regnvandsløsningerne i jeres have på andre måder. Kunne I for eksempel have interesse i at få lavet regnvandssøer eller en lille dam i haven, hvor vandet kan samles? Det kan sagtens gøres til en fin del af haven, og med trædesten eller lidt beplantning kan man ikke se forskel på, om der er tale om regnvand eller en kunstigt anlagt dam, I har fået lavet i jeres have. I kan eventuelt finde inspiration online.