Vær opmærksom på dette, når facaden skal males

Der er mange ting ved boligen, der skal vedligeholdes, i den tid du bor der, hvis boligen skal blive ved med at se godt ud. Derudover vil der som regel også bare være nogle ting, du gerne vil ændre med boligen, så du bliver mere tilfreds med den, og dermed også gladere for at bo i den. Hvis facaden på din bolig begynder at se lidt trist ud, kan det være tid til en omgang facademaling – men hvad skal du være opmærksom på i denne sammenhæng?

Forbered facaden på maling

Inden du går i gang med at male boligens facade, er det vigtig, at du får den forberedt ordentligt. På den måde giver du dig selv de bedste forudsætninger for at få et godt resultat, når du går i gang med at male. Bl.a. er det vigtigt at være sikker på, at der ikke er støv eller andet smuds på facaden, der kan give en grim og ulige maling. Det er altså en god ide lige at vaske eller slibe facaden lidt, inden du svinger penslen.

Vælg den rigtige maling

Når du skal male boligens facade, er det nærmest også selvsagt, at malingen er meget vigtig. Og her gælder det faktisk også om at holde tungen lige i munden, for når det kommer til facademaling, er det ikke helt ligegyldigt, hvilken slags maling du vælger. Den optimale maling afhænger nemlig af hvilken type facade, du har, og derfor vil alt maling ikke fungere lige godt til forskellige slags facader. Hele dette aspekt får du dog god hjælp til, når du f.eks. køber facademaling hos malgodt.

Hav styr på vejrudsigten

Hvis du gerne vil have det bedste resultat med din facademaling, kan det også anbefales, at du holder øje med vejrudsigten i tiden op til, at du har tænkt dig at male. Der er nemlig nogle forskellige krav og anbefalinger, når det kommer til vejret og din facademaling. F.eks. skal det gerne være tørvejr i dagene efter, at du har malet din facade, ligesom at temperaturen også helst ikke skal falde alt for langt ned.

Lad det tage tid

Facademalingen er nok ikke lige noget, du får overstået på en time eller to. Og det er også fint nok! De fleste ting i livet, der bliver rigtig gode tager tid, og det er værd at huske på, når du begynder at blive træt af at male.