Spar op til 67 % på træflis • Pristjek [2020]

Træflis

Er du på udkig efter træflis?
 Vi har fundet 31 online forhandlere, og noteret deres priser for 1000 liter inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er LHM.dk, som sælger 1000 liter for kun 680 kr. Det er 67 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1000 liter træflis inkl. levering

Webshop Link Vurdering Pris
LHM.dk
680 kr.
Plantetorvet.dk
720 kr.
DavidsenShop.dk
725 kr.
Lundhede.com
760 kr.
GrusDirekte.dk
791 kr.
XL-Byg.dk
880 kr.
Byggecenter.dk
884 kr.
Plantorama.dk
918 kr.
10-4.dk
926 kr.
BygMax.dk
955 kr.
Wupti.com
995 kr.
Sandmanden.com
995 kr.
JemogFix.dk
995 kr.
Super-Grus.dk
1.033 kr.
Wals.dk
1.089 kr.
HaveHandel.dk
1.095 kr.
MaxiBag.dk
1.155 kr.
Linolie123.dk
1.158 kr.
Frishop.dk
1.170 kr.
BygHjemme.dk
1.170 kr.
Silvan.dk
1.198 kr.
MultiKoeb.dk
1.231 kr.
HaveGlad.dk
1.239 kr.
GodJord.dk
1.239 kr.
Stark.dk
1.297 kr.
Bauhaus.dk
1.299 kr.
GranitButikken.dk
1.340 kr.
DKFliser.dk
1.399 kr.
NetByggemarked.dk
1.738 kr.
JohannesFog.dk
1.850 kr.
FC-Beton.dk
2.040 kr.

Der er mange forskellige anvendelsesmuligheder, når det kommer til træflis. Træflis findes i to forskellige udgaver; en grov og en fin. Den fine træflis bruger man som regel i små bede, men denne type træflis kan også anvendes i et ridehus.

Derudover findes der også træflis i en barkvariant, og denne type flis er også rigtig god at bruge i sine bede. Barkvarianten findes ligeledes både i en fin og en grov version.

Her kan du finde meget mere information om, hvad du kan anvende træflis til, hvor det kan købes henne og så videre.

Hvad kan man bruge træflis til?

Som allerede nævnt kan man med fordel bruge træflis i sine bede i haven, men hvad kan man ellers bruge træflis til?

Flis har rigtig mange forskellige muligheder for anvendelse. For eksempel er brændværdien for træflis meget høj, og derfor kan man blandt andet bruge træflis i sin gasgrill. Det kaldes rygning.

Har man noget træflis tilovers, og vil man gerne give en rigtig god smag til sin grillmad, kan man med fordel benytte sin flis til rygning. Det er desuden en meget populær tilberedningsmetode på grill hos danskerne.

Grundet den meget høje brændværdi kan man også med stor fordel anvende sin flis til fyring. Flis til varmeværker er et meget populært produkt, og den store efterspørgsel fra varmeværkerne kræver, at der produceres mere træflis.

Man kan dog også anvende træflis til mange andre ting. Man kan for eksempel bruge flis i hækken, hvilket har den helt store fordel, at man ikke skal bruge ret meget tid på vedligeholdelsen. Vælger man at lægge flis under sin hæk, slipper man for eksempel for at skulle slå græsset helt til kanterne. Det er særligt populært at lægge flis under sin bøgehæk, men træflis kan bruges til langt de fleste hæktyper.

Derudover kan man også få stor glæde af at anvende træflis til ukrudt, og det er der rigtig mange danske haveejere, der gør. Træflis er nemlig med til at forhindre væksten af ukrudt, og det er derfor meget effektivt at bruge det som bunddække i blomsterbedene.

Fordi træflis ikke kræver ret meget vedligeholdelse, så er der også mange, der benytter det i deres indkørsel eller til deres dyr. Det er for eksempel rigtigt smart at lægge træflis ud i en hønsegård eller give flisen til fuglene. Det skyldes, at der netop er tale om nogle lidt større arealer, som man slipper for at vedligeholde ret meget.

Endeligt kan det også være en stor fordel at anvende flis som faldunderlag. Det er der blandt andet mange offentlige legepladser, der benytter sig af, men man kan også vælge at bruge det derhjemme. Har man for eksempel et gyngestativ i haven, kan man lægge træflisen under det, så børnene lander på et blødt underlag, hvis de falder af gyngerne.

Hvor kan man købe træflis henne?

Når nu du har læst om de mange anvendelsesmuligheder, som træflis har, så vil du formentlig også gerne vide, hvor du kan købe det henne.

Man kan købe træflis hos mange lokale forhandlere, men man kan med stor fordel også købe det online. Det gælder især, hvis man ønsker at finde et rigtigt godt tilbud på træflis. Det er dog også muligt at finde tilbud på flis hos private forhandlere og i de fysiske butikker.

Det er blandt andet meget populært at købe ”hent-selv”-træflis, og det gælder særligt, hvis man køber det hos en privatperson, der har træflis i overskud. Det er nemlig som regel billigere end at købe det andre steder.

Ønsker man at afhente sin træflis, kræver det dog, at man har en trailer til rådighed. Er der tale om små mængder, kan det desuden ikke betale sig at hente flisen selv, hvis man skal køre langt.

Har man brug for større mængder træflis, kan man med fordel købe det online, og her kan man også få træflisen leveret. Derfor giver det ikke altid mening at starte bilen op og sætte traileren på, men det kommer an på, hvor meget man har brug for, og hvor langt man skal køre for at få en god pris.

Hvad koster træflis?

Prisen på flis angives som regel ud fra en kubikmeterpris. En kubikmeter koster som regel omkring 300 kr., men prisen kan variere meget. Derfor kan det som regel godt betale sig at bruge lidt ekstra tid på at undersøge markedet for den billigste pris, da der kan være besparelser at finde.

Prisen på træflis kan også være ud fra en literpris, og man skal derfor være opmærksom på, om man kigger på en kubikmeterpris eller en literpris. Skal man for eksempel bruge 100 liter træflis, får man sig en stor overraskelse, hvis der i stedet for bliver leveret 100 kubikmeter.

Hvordan bliver det leveret?

Hvis man vil spare sig selv for både tid og besvær, så kan man med fordel vælge at få sin træflis leveret. Man skal dog være opmærksom på, at der findes flere forskellige leveringsformer. Nogle af de mest almindelige former for levering er dog:

Aftipning af træflis i løs vægt: Her vil bestillingen blive leveret af en lastbil, som tipper den løse træflis af i indkørslen eller ved kantstenen.

Aflæsning af træflis med grab: Her er der mulighed for at få træflisen leveret på et ønsket sted på grunden, så man slipper for at skulle fjerne det fra indkørslen eller kantstenen.

Levering i bigbags: Her bliver bestillingen leveret i en bigbag, som bliver læsset af i indkørslen eller ved kantstenen. En bigbag er meget praktisk, da al flisen er samlet ét sted, og man slipper derfor for at have en bunke løs træflis liggende.

Afhentning: Der findes flere forskellige forhandlere, hvor man selv kan hente sin flis. Har man egen trailer, og er der ikke langt til afhentningsstedet, kan man spare pengene på leveringen ved at hente det selv. Man kan som regel også få gratis hjælp til at fylde traileren, og så skal man bare selv sørge for at aflæsse den derhjemme.

Fordelene ved at anvende træflis

Der kan være mange fordele forbundet med at anvende træflis i sin have. Flere af dem er allerede blevet kort gennemgået, men nedenfor får du nogle af de andre fordele, der er ved at anvende træflis:

Effektivt middel mod ukrudt

En af de primære årsager til at mange vælger at benytte sig af flis i haven er, at det er et meget effektivt middel mod ukrudt.

Der findes mange forskellige former for ukrudt, men noget af det sværeste at slippe af med er skvalderkål, som desværre er uundgåelige i de fleste haver.

Når man først har fået skvalderkål i haven, kan det være meget svært at få bugt med det. Derfor er det meget bedre at forebygge mod skvalderkål og andet ukrudt, og det kan man for eksempel gøre ved at benytte træflis.

Træflis kan, foruden at forebygge mod ukrudt, også være med til at dræbe allerede eksisterende ukrudt i havens bede. Lægger man det ud i et tykt lag, forhindrer man nemlig, at solen kommer ned til jorden, og det modvirker fotosyntesen, som er den, der får ukrudt til at gro.

Sørg for at lægge et lag på 10-12 cm for at forhindre at solens stråler når ned til jordlaget. Man kan både anvende træflis og barkflis til dette formål, men hvilken type flis skal man så vælge?

Forskellen på træflis og barkflis

Mange undrer sig over forskellen på barkflis og træflis og er i tvivl om, hvorvidt de skal anvende den ene eller den anden type flis.

Både træflis og barkflis er rigtig gode materialer, som har mange forskellige anvendelsesmuligheder og fordele, men der er også nogle ulemper forbundet med dem.

Når det kommer til holdbarhed og formuldning, så er det bedst at vælge træflis. Det kan nemlig holde i 1-4 år mere end barkflis. Går man mere op i udseendet, er der forskel på, hvilken type flis man skal vælge alt afhængigt af, hvad man selv synes er pænt. Det lader dog til, at der er en generel enighed blandt køberne af flis om, at barkflis er pænere.

Når man skal vurdere, om man skal vælge barkflis eller træflis, bør man også tage højde for eventuel sygdom. Der kan nemlig komme sygdom i barkflis, hvis det indeholder sygdomskim eller skadedyr, men det er heldigvis meget sjældent, at sygdomme i barkflisen påvirker planterne.

Ulempen ved at anvende træflis

Selvom der er mange fordele ved at anvende træflis, så er der også en enkelt, men stor ulempe, nemlig forholdet mellem kulstof og kvælstof.

Dette forhold er som regel på mere end 100:1, og når træflisen er omsat, så er forholdet på omkring 12:1. Det betyder, at de organismer som lever i jorden skal slippe af med kulstoffet i form af CO2, og det foregår gennem udånding. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er de nødt til at anskaffe sig mere kvælstof.

Dette kan dog undgås i et vist omfang ved at lægge træflisen ovenpå jorden. I så fald vil det kun være det nederste lag træflis, der er i direkte kontakt med jorden.

Forskellige kvaliteter

Inden man bestiller sin træflis, bør man være opmærksom på, at der findes træflis i mange forskellige kvaliteter. Det gælder, uanset om man fremstiller sin træflis selv, eller om man køber den hos en forhandler.

Man bør være særligt opmærksom på, at træflis fremstillet af nåletræer indeholder harpiks. Er flisen fremstillet af løvtræer, vil den ikke indeholde harpiks. Indeholder træflisen harpiks, vil det tage længere tid at omsætte, men der er tale om en meget lille forskel.

Hvordan fremstiller man træflis?

Træflis fremstilles af en flishugger, og det er egentlig bare spåner fra træerne. Det fremstilles ved, at træet kommer igennem en flishugger, som omdanner træet til de små spåner. Tidligere anvendte man kun overskydende træ til afbrænding, men takket være flismaskinen kan man nu også anvende træet til træflis.

Men er træflis overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af flis…

 • Barkflis
 • Dækbark
 • Flis
 • Kakaoflis
 • Kakaoskaller
 • Pinjebark
 • Pyntebark
 • Træflis
 • Træflis på internet webshops

  Trustpilot fører til forholdsvis gavnlige muligheder for at vurdere en stor gruppe tidligere brugeres observationer med køb af træflis og på grund af dette kan det anbefales, at du gennemsøger netbutikkens omtaler forud for at du shopper træflis online.

  Facebook yder tillige fuldstændig fine genveje til at få indsigt i e-handlens troværdighed. Her ses en del e-shops hvor man kan aflevere en bedømmelse af deres købsoplevelse, som lige så vel må tages i brug til at vurdere tilfredsheden hos kunderne for køb af træflis.

  Forinden man shopper træflis på nettet

  Forinden folk køber træflis hos en netshop kan man altid gennemløbe deres forretningsvilkår, det er dog almindeligvis ikke særlig sjovt.

  Et andet alternativ er at efterse hvorvidt e-shoppen er tilsluttet e-mærket, da det almindeligvis er en indikation om at internet firmaet forstår de danske retningslinjer, samt at internet shoppen fra tid til anden besøges af jurister som er meget fortrolige lovgivningen for salg af træflis via webshops.

  Dette er desuden din mulighed for en hjælpende hånd, hvis du oplever besvær i forbindelse med din handel. Ligeså kan det være til hjælp at køberen er sat ind i de mest aktuelle bestemmelser der har betydning for købet.

  Levering af træflis

  En stor portion online butikker yder på nuværende tidspunkt et hav af forskellige metoder til levering. Den mest prisbevidste leveringstype vil dog utvivlsomt være at du selv står for afhentning af træflisen, men dette betinges af at du har bopæl nær online firmaets lager.

  Leveringstidspunktet er naturligvis ret så essentiel i tilfælde af at man har brug for træflisen med det samme, og derfor er det tydeligvis meningsfuldt at vi studerer den anslåede leveringsdato på træflis – der dog beroer på at ordren aflægges forud for et fastsat tidspunkt, med hensynstagen til at de har udsigt til at kunne nå at få produkterne ordnet inden medarbejderne holder fyraften.

  Nogle få internet forretninger præsterer levering uden betaling af træflis, men i mange tilfælde er det kun gældende hvis du aftager for et bestemt beløb.

  Populære spørgsmål om træflis:

 • Hvordan laver man træflis?
 • Hvad er bedst træflis eller barkflis?
 • Hvor længe holder træflis?
 • Hvad vejer 1 m3 træflis?
 • Hvad er træflis?
 • Hvilken træflis er bedst?
 • Træflis hvornår?
 • Hvad bruges træflis til?
 • Hvor meget træflis?
 • Træflis hvor meget?
 • Tilbudene der præsenteres på den her oversigt er frembragt af vores shopping-robot. Robotten har faktisk scannet en stor mængde tilbud med det formål at finde de produkter der mest muligt relaterer sig til træflis, og som algoritmen af den grund regner sig frem til matcher din søgning bedst.

  Udover at inddrage den søgefrase du skrev på Google har robotten også medtaget formuleringer, som data viser at andre mennesker typisk bruger i sammenhæng med det, eksempelvis træflis pris og træflis af fyrtræ foruden søgninger som træflis fjernvarme eller træflis til hønsegård.

  Den information benytter den som yderligere inspiration for at fremvise de bedste varer. Vi kan også se at andre leder efter træflis til hønsegård, træflis pris samt træflis salg. Den viden har algoritmen også benyttet for, at navigere igennem flere millioner af tilbud.

  I øvrigt viser data, at søgningerne træflis pris, træflis fjernvarme og træflis tilbud er aldeles almindelige, og som følge heraf er disse samtidig medregnet af robot-søgeren nøjagtig som søgeudtrykkene træflis salg, træflis afhentning og træflis fjernvarme. Vi håber virkelig at du ikke blev skuffet over de viste tilbud, idet at bare et enkelt af disse kan bruges.

  Træflis hentes fra store webshops, eksempelvis XL-Byg, Jem og Fix, 10-4, Silvan, Stark, Davidsen, Bauhaus og Bygma.

  Her ses de byer der oftest bestilles træflis til…

  Syddanmark: Fredericia, Assens, Esbjerg, Svendborg, Ringe, Kerteminde, Aabenraa, Odense, Kolding, Børkop, Varde, Ribe, Otterup, Grindsted, Vejen, Haderslev, Faaborg, Sønderborg, Rødekro, Tønder, Nordborg, Nyborg, Billund, Munkebo, Bramming, Vojens, Middelfart

  Hovedstaden: Fredensborg, København, Albertslund, Lillerød, Lyngby, Kokkedal, Helsingør, Frederiksberg, Smørumnedre, Slangerup, Ishøj, Frederikssund, Hellerup, Rudersdal, Birkerød, Dyssegård, Taastrup, Brøndby, Holte, Frederiksværk, Herlev, Farum, Søborg, Værløse, Høje Taastrup, Hvidovre, Stenløse, Hundested, Nivå, Gladsaxe, Brønshøj, Gentofte, Måløv, Roskilde, Gilleleje, Hørsholm, Hillerød, Valby, Ballerup, Tårnby, Hellebæk, Virum, Glostrup, Helsinge, Dragør, Nærum, Hedehusene, Ølstykke, Rødovre, Snekkersten, Espergærde, Charlottenlund, Humlebæk, Allerød, Rønne, Vallensbæk, Vanløse

  Nordjylland: Støvring, Frederikshavn, Sæby, Brønderslev, Aars, Hadsund, Svenstrup, Nørresundby, Aabybro, Nykøbing Mors, Skagen, Hobro, Hjørring, Thisted, Nibe, Hirtshals, Aalborg

  Sjælland: Fensmark, Skælskør, Nykøbing Sjælland, Ringsted, Holbæk, Næstved, Sorø, Solrød Strand, Haslev, Jyllinge, Tune, Korsør, Herfølge, Maribo, Kalundborg, Køge, Nykøbing Falster, Vordingborg, Greve, Slagelse, Nakskov

  Midtjylland: Skive, Risskov, Herning, Lystrup, Løgten, Hadsten, Hammel, Kjellerup, Viborg, Hinnerup, Bjerringbro, Ebeltoft, Randers, Ry, Galten, Tilst, Brabrand, Ringkøbing, Mårslet, Lemvig, Brande, Beder, Højbjerg, Skanderborg, Ikast, Hørning, Struer, Silkeborg, Hornslet, Horsens, Åbyhøj, Hasselager, Vejle, Skjern, Malling, Grenaa, Egå, Løsning, Odder, Hedensted, Skødstrup, Holstebro, Aarhus

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1000 kg træflis er 680 kr. Pristjekket er vurderet til 4.1 ud af 5 stjerner baseret på 25 brugeranmeldelser.

  Alt som det skulle være.” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Denne hjemmeside finansieres af reklamer. Vi har et tæt samarbejde med en række online varehuse da vi formidler forretningernes varer, og indtjener betaling i tilfælde af at du gennemfører en bestilling.

  Informationer vedrørende produkter og online firmaer værnes om rutinemæssigt, men vi giver ingen garanti imod modifikationer der er udført siden vi senest opdaterede de anvendte oplysninger.