Byghjem.dk

Stenmel pristjek

Er du på udkig efter stenmel? Vi har fundet 17 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er HaveHandel.dk, som sælger 1.000 kg for kun 969 kr. Det er 65 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1.000 kg stenmel inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
969 kr. Sække med 1.000 kg Køb
969 kr. Sække med 1.000 kg Køb
995 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.048 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.095 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.128 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.172 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.188 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.195 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.198 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.211 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.211 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.379 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.379 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.574 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.667 kr. Sække med 1.000 kg Køb
2.504 kr. Sække med 750 kg Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 kg (eller nærmeste omregnede alternativ).

Stenmel består af enten knust granit eller knuste sten. Det findes som regel i en sort eller grå farve, men det findes også i flere andre farver.

Det anvendes hovedsageligt til belægninger, ligesom det også kan være særligt velegnet til at fuge med imellem fliser. Derudover kan man også stampe det og dermed bruge det til etablering af stier.

En af fordelene ved stenmel er, at det kan pakke sig rigtigt godt sammen, fordi det er kantet. Det betyder, at det ikke kan blæse væk eller blive skyllet væk, når det regner eller blæser.

Der findes flere forskellige typer stenmel

Der findes som udgangspunkt to forskellige slags stenmel. Den ene variant består af knust granit, mens den anden variant består af knuste sten.

Man kan som regel relativt hurtigt kende forskel på de to forskellige varianter ved at kigge på farven. Er det sort eller gråt, er det lavet af knust granit. Har det i stedet for en mere brunlig farve, er der tale om bakkestenmel, som består af knuste sten.

Stenmel af knust granit

De fleste kender denne form for stenmel, som enten er sort eller grå. Kigger man nøje efter, vil man kunne se de skarpe kanter, som giver en høj friktion. Det er derfor, det er særligt velegnet til fuger mellem fliser, da det i så fald vil blive liggende under regnvejr og stormvejr.

Stenmel af knuste sten (bakkestenmel)

Bakkestenmel er betegnelsen for stenmel lavet af knuste sten. Det har en brunlig farve, men ligesom stenmelet af knust granit er det også kantet og bliver liggende under stormvejr og regnvejr. Det kan derfor også anvendes i fugerne mellem fliserne.

Det er dog en lidt grovere variant, og det er derfor særligt velegnet, hvis der er store fuger mellem fliserne. Derudover kan det også anvendes som den eneste form for belægning enten i indkørslen, på en ridebane eller på en parkeringsplads. Selv når det ligger helt frit, kan det nemlig stort set ikke rykke på sig uanset vejrtypen.

Hvad bruger man stenmel til?

Stenmel bruges flittigt af offentlige instanser til forskellige former for belægninger. Det kan blandt andet være belægninger på ridebaner eller parkeringspladser, men det kan også med stor fordel anvendes i haven.

Skal man lægge fliser eller grave ud til en ny indkørsel, kan man benytte sig af stenmel i stedet for afretningssand. Det kan også bruges i stedet for flisesand, hvis man skal lægge en ny fliseterrasse.

Derudover kan det også bruges i akvarier, til forbedring af jorden i haven og til at opnå en optimal gødningsblanding. Der er med andre ord ikke ret mange grænser for, hvad man kan og ikke kan bruge stenmel til.

Etablering af petanquebaner

Stenmel er dog også særligt anvendeligt til sportslige aktiviteter, som for eksempel petanquebaner. Skal man anlægge en petanquebane, skal man først og fremmest grave ud til banen. Dette gør man ved at fjerne omkring 35-40 centimeter af jorden. Er der meget ler i jorden, kan man være nødt til at lægge et dræn.

Skal banen leve op til de officielle standarder, skal den som minimum være 4 meter i bredden og 15 meter i længden.

Når jorden er blevet fjernet, gælder det om at jævne underlaget, inden der lægges en bundsikring på. Bundsikringen skal bestå af stabilgrus og sand, og den gør, at vand afledes fra området. Derfor skal det også være på 10-15 centimeter.

På bundsikringslaget skal der ligge et lag stabilgrus på 15-20 centimeter. Det er med til at sikre en flot og jævn overflade. Når stabilgruset er lagt ud, skal det planeres ud ved hjælp af en pladevibrator. Det sidste lag skal bestå af 4 centimeter stenmel. Det vil gøre, at man får de mest optimale forhold på petanquebanen.

Sidst men ikke mindst kan det være en rigtig god ide at lægge plænekantsten rundt om petanquebanen. Det vil give et flot æstetisk udseende, og samtidig vil det også gøre det sværere for græs og ukrudt at komme ind på banen.

Vælg mellem mange forskellige farver

Som nævnt består stenmel af noget meget fint, nærmest pulveriseret knust granit. Det betyder, at man kan få stenmel i mange af de samme farver, som man kan få granit i. Det er blandt andet følgende farver:

Fordi det findes i så mange forskellige farver, er det muligt at bruge det sammen med granitskærver. På den måde kan man opnå et flot og jævnt resultat. Bruger man stenmel som underlag til granitskærver, skal man være opmærksom på, at skærverne kommer til at ligge meget fast. Bruger man i stedet for stabilgrus som underlag til skærverne, vil grusets farve skinne igennem, og det undgår man dermed ved at anvende stenmel i stedet for.

Hvor meget stenmel skal man bruge?

Det kan være meget svært at gætte sig til, hvor meget stenmel man skal bruge til sin opgave, og det kan derfor være en god ide at foretage en konkret beregning af forbruget.

Det kan være svært at beregne det egentlige forbrug, hvis man skal bruge det til fugerne mellem fliser. Der findes dog nogle smarte stenmelsberegnere, som kan hjælpe en med at beregne, hvor meget stenmel man skal bruge til opgaven. Man skal bare oplyse målene på fliserne eller stenene samt det samlede areal.

Skal man i stedet bruge stenmel til en petanquebane, en ridebane eller som et stabiliserende lag, vil det være ret nemt at beregne forbruget. Her skal man gange længden og bredden af det pågældende område med tykkelsen på laget.

Skal man eksempelvis etablere en petanquebane på 4 meter i bredden og 15 meter i længden, og som samtidig har en lagtykkelse på 4 centimeter, ser regnestykket således ud: 15 x 4 x 0,04 = 2,4.

Det betyder, at man skal bruge 2,4 kubikmeter stenmel til banen, og det vejer 1600 kg per kubikmeter. Det er dermed ret nemt at beregne, hvor meget man skal bruge.

Hvor kan man købe det henne?

Man kan købe stenmel alle de samme steder, som hvor man kan købe granitskærver og andre former for sten. Hvor man vælger at købe det henne afhænger dog i høj grad af, hvordan man ønsker at få det leveret.

Man skal for eksempel bruge mere end 3 tons stenmel for at etablere en petanquebane, og det er derfor typisk ikke helt ligetil at hente det selv. Den nemmeste løsning er derfor at få det leveret til døren.

Hvad koster stenmel?

Prisen kan variere rigtigt meget alt afhængigt af, hvor man køber det henne, og om man ønsker at få det leveret. Det kan hurtigt komme til at koste ca. 1200 kroner per kubikmeter. Til gengæld svarer en kubikmeter stenmel til ca. 1,5 ton, så dyrere er det heller ikke.

Sådan foregår leveringen

Man kan overordnet set få fingrene i sit stenmel på fire forskellige måder, og hvad man vælger afhænger af, hvad man selv foretrækker:

Hvordan udlægger man stenmel?

Det er rimelig ligetil at udlægge stenmel, og det skal lægges ud på den samme måde, uanset hvad man skal bruge det til.

Man skal altid starte med at grave 35-40 centimeter ud, så området bliver plant, og man dermed får etableret et holdbart fundament. Efterfølgende skal jorden planes godt ud, inden der lægges et bundsikringslag. Bundsikringslaget har til formål at sørge for, at vand kan løbe væk fra området, når det regner eller har sneet. Det skal bestå af en kombination af stabilgrus og sand, og dybden skal være på 10-15 centimeter.

Herefter skal man lægge et 15-20 centimeters lag stabilgrus på bundsikringslaget, som skal planere det øverste lag. Planeringen foretages lettest med en pladevibrator.

Slutteligt skal der lægges et lag stenmel på ca. 4 centimeter, inden det planes ud.

Vær opmærksom på misfarvninger

Fordelene ved stenmel er, at det kan modvirke ukrudt, og samtidig kan det også give en meget stærk og robust fuge mellem fliser og lignende. Der findes dog også en ulempe, som man bør være opmærksom på. Stenmel kan nemlig misfarve belægningen, hvis man for eksempel lader det ligger på sin terrasse eller i indkørslen, mens det regner.

Hvis man vil undgå misfarvninger på belægningen, er det derfor meget vigtigt, at man ikke efterlader det på belægningen, og at man ikke gør det vådt under arbejdet.

Alternativer til stenmel

Der kan være flere forskellige årsager til, at man ønsker at undgå at anvende stenmel. I så fald findes der en lang række alternativer, herunder blandt andet grus, slotsgrus, fugesand, sand og almindeligt strandsand.

Langt de fleste typer sand fungerer som et rigtigt godt alternativ til stenmel. Det skyldes blandt andet, at det ligger meget stabilt, og derudover er det meget let at planere ud. Ulempen er dog, at det ikke har den samme høje friktion som stenmel. Det kan dermed godt komme til at fyge mere, når det stormer, end det ville have gjort, hvis man i stedet for havde lagt stenmel.

Vælger man i stedet for at lægge grus ud som alternativ til både sand og stenmel, vil det fyge mindre end sand. Omvendt vil det til gengæld være sværere at planere ordentligt ud, så man får et flot og jævnt resultat.

Som det fremgår, findes der en række fine alternativer til stenmel, men de har alle sammen deres fordele og ulemper – ligesom stenmel i øvrigt har det. Der er dog en grund til, at man stadig i rigtig mange tilfælde anvender stenmel til mange forskellige formål. Det er generelt bare et rigtigt godt og solidt materiale, der har et utal af forskellige anvendelsesmuligheder.

Har man behov for et materiale, som man kan regne med, bliver liggende, når det regner eller blæser kraftigt, så bør man nøje overveje, om ikke stenmel vil være den mest ideelle løsning.

Men er stenmel overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af sten…

 • Dekorationssten
 • Kampesten
 • Marksten
 • Natursten
 • Nøddesten
 • Perlegrus
 • Perlesten
 • Pigsten
 • Pyntesten
 • Ral sten
 • Singels sten
 • Småsten
 • Stenmel
 • Strandsten
 • Søsten
 • Ærtesten
 • Ølandssten
 • Stenmel på e-forretninger

  Trustpilot forærer dig relativt gode genveje til at eksaminere adskillige forhenværende konsumenters vurderinger med bestilling af stenmel og herved går vi ind for, at du vurderer webbutikkens kritik inden du køber stenmel online.

  Facebook genererer også regulære hæderlige løsninger til at få indsigt i internet webshoppens troværdighed. I øvrigt ser vi endda forretninger på nettet som tilbyder kunderne at tilkendegive en anmeldelse af ordreforløbet, som tilmed bør tages i brug til at få et indblik i hvor tilfredse kunderne er ift. køb af stenmel.

  Forinden du shopper stenmel på nettet

  Forud for at nogen shopper stenmel hos en internet forhandler kan man i virkeligheden have øje for netbutikkens forretningsvilkår, det er dog normalt ikke videre interessant.

  Et nemt alternativ kunne være at tjekke hvorvidt online virksomheden er e-mærke godkendt, da det kan være en forsikring om at online firmaet respekterer de opstillede regler, foruden at e-firmaet løbende overværes af jurister som har nøje kendskab til vedtægterne på området for salg af stenmel på nettet.

  Det giver dig lejlighed til at få assistance, ifald du får vanskeligheder med din ordre. Endvidere er det en hjælp at man er omhyggelig omkring de grundlæggende reglementer der influerer på transaktionen.

  Forsendelse af stenmel

  Adskillige internet butikker tilbyder heldigvis et hav af forskellige leveringsmuligheder. Den mindst kostelige leveringsmodel er unægtelig at du selv står for afhentning af stenmelet, som desværre forudsætter at du fysisk befinder dig i nærheden af online forretningens lager.

  Leveringsdygtigheden er ultra betydningsfuld forudsat du absolut skal bruge stenmelet om et øjeblik, så i det øjemed er det bestemt centralt at vi kigger nærmere på det forventede leveringstidspunkt for stenmel – men glem ikke at det kræver at ordren køres igennem forud for et fastslået klokkeslæt, så at de med sikkerhed kan nå at få varerne ordnet inden de lageransatte drager hjemad.

  En række outlets på nettet garanterer fragt uden betaling af stenmel, men oftest gælder det kun hvis du køber for en bestemt pris.

  Sædvanlige spørgsmål rundt om stenmel:

 • Stenmel hvordan?
 • Hvordan lægges stenmel?
 • Hvor meget stenmel skal man bruge?
 • Hvor meget stenmel skal jeg bruge?
 • Hvor meget stenmel?
 • Stenmel hvad er det?
 • Stenmel hvor meget?
 • Hvordan lægger man stenmel?
 • Hvad er stenmel?
 • Stenmel hvor tykt et lag?
 • Hvordan bruges stenmel?
 • Hvor langt rækker stenmel?
 • Hvor tykt lag stenmel?
 • Stenmel hvad bruges det til?
 • Hvordan lægger jeg stenmel?
 • Hvad er bedst fugesand eller stenmel?
 • Hvad er stenmel lavet af?
 • Hvordan bruger jeg stenmel?
 • Hvordan virker stenmel?
 • Hvad vejer stenmel?
 • Hvor hårdt bliver stenmel?
 • Hvordan bruger man stenmel?
 • Hvad koster stenmel?
 • Hvad bruger man stenmel til?
 • Hvad bruges stenmel til?
 • Hvad kan stenmel bruges til?
 • Hvor bruges stenmel?
 • Hvordan bliver stenmel hårdt?
 • Hvorfor stenmel?
 • Hvor kan jeg købe stenmel?
 • Produkterne der er vist på den her oversigt er udvalgt af hjemmesidens søgemekaniske. Søgemotoren har nemlig kigget ekstremt mange tilbud for at finde frem til de produkter der bedst relaterer sig til stenmel, og som søgemotoren derfor beregner matcher din søgning bedst.

  Udover søgeteksten du indtastede på Google har søgemotoren derudover inddraget formuleringer, som den kan se at andre brugere med stor sandsynlighed bruger i forbindelse med det, eksempelvis stenmel tilbud og stenmel til gangstier foruden søgeudtryk som stenmel i løs vægt og stenmel til ridebane.

  Den data bruger algoritmen som ekstra inspiration til at liste de mest aktuelle tilbud. Det kan også ses at folk leder efter eksempelvis stenmel imod ukrudt, stenmel til ridebane samt stenmel til indkørsel. Den data har søgerobotten ligeledes benyttet for, at navigere forbi en stor mængde tilbud.

  Desuden viser vores data, at søgefraserne stenmel tilbud, stenmel til gangstier og stenmel til ridebane er særdeles populære, og som følge heraf er disse samtidig taget med af robotten foruden søgefraserne stenmel salg, stenmel i løs vægt og stenmel tilbud. Vi håber inderligt at du er tilfreds med de fremviste produkter, idet at minimum ét af dem faldt i din smag.

  Stenmel købes via moderne internet shops, for eksempel XL-Byg, Stark, Jem og Fix, Bauhaus, Silvan, 10-4, Bygma og Davidsen.

  Her ses de byer der oftest bestilles stenmel til…

  Nordjylland: Hjørring, Støvring, Frederikshavn, Hadsund, Aalborg, Hobro, Nibe, Thisted, Brønderslev, Skagen, Aars, Nørresundby, Sæby, Aabybro, Svenstrup, Nykøbing Mors, Hirtshals

  Hovedstaden: Rødovre, Tårnby, Ølstykke, Brønshøj, Værløse, Rønne, Rudersdal, Dragør, Charlottenlund, København, Hillerød, Lyngby, Hedehusene, Helsingør, Espergærde, Glostrup, Farum, Ballerup, Fredensborg, Hellebæk, Valby, Gilleleje, Gentofte, Vallensbæk, Albertslund, Hellerup, Snekkersten, Nivå, Frederiksberg, Lillerød, Humlebæk, Allerød, Vanløse, Hundested, Nærum, Holte, Hørsholm, Søborg, Smørumnedre, Virum, Kokkedal, Slangerup, Hvidovre, Frederikssund, Dyssegård, Gladsaxe, Frederiksværk, Herlev, Høje Taastrup, Brøndby, Helsinge, Stenløse, Måløv, Ishøj, Taastrup, Birkerød, Roskilde

  Sjælland: Holbæk, Fensmark, Sorø, Maribo, Vordingborg, Nakskov, Nykøbing Sjælland, Tune, Køge, Næstved, Herfølge, Nykøbing Falster, Ringsted, Kalundborg, Jyllinge, Haslev, Korsør, Greve, Solrød Strand, Slagelse, Skælskør

  Midtjylland: Herning, Aarhus, Viborg, Skjern, Åbyhøj, Vejle, Bjerringbro, Løgten, Tilst, Skanderborg, Egå, Holstebro, Hørning, Hinnerup, Struer, Kjellerup, Lemvig, Hornslet, Skødstrup, Risskov, Ringkøbing, Silkeborg, Mårslet, Randers, Beder, Lystrup, Galten, Malling, Grenaa, Brabrand, Hammel, Odder, Hadsten, Ebeltoft, Ry, Hasselager, Højbjerg, Ikast, Brande, Skive, Løsning, Horsens, Hedensted

  Syddanmark: Sønderborg, Esbjerg, Tønder, Nyborg, Haderslev, Ringe, Middelfart, Varde, Munkebo, Børkop, Nordborg, Rødekro, Assens, Otterup, Aabenraa, Ribe, Grindsted, Svendborg, Faaborg, Vejen, Kolding, Vojens, Odense, Fredericia, Kerteminde, Billund, Bramming

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1.000 kg stenmel er 799 kr. Pristjekket er vurderet til 4.1 ud af 5 stjerner baseret på 7 brugeranmeldelser.

  Super hurtigt leverance.” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Dette website er finansieret af annonceindtægter. Vi hjælper en gruppe af online selskaber hvor vi præsenterer firmaernes varer, og tager kommission for så vidt den besøgende vi sender videre udfører en transaktion.

  Fakta om produkter og e-handler opdateres hele tiden, men vi tager ikke ansvar for modifikationer der måtte være implementeret siden vi nyligst opdaterede vores informationer.