Overvejer du seniorbolig?

Er børnene fløjet for reden, kan det barndomshjem, der før var fuld af liv, godt føles tomt og ensomt at gå rundt i. Det kan måske ikke længere betale sig at have så meget plads til sig selv, og er alle børnene flyttet langt væk, kan måske være på tide at flytte tættere på dem. Læs med her, hvis du også overveje at finde en seniorbolig.

Hvad får du ud af en seniorbolig?

En ting er, at du, ved at flytte, får en bolig, der passer bedre i størrelsen til dig, noget andet er, at du ikke længere skal støve fem-seks værelser af. Har du betalt huset af, vil et hussalg også gavne dig økonomisk. Seniorboliger er normalt designet til at være mere vedligeholdelsesfrie end et traditionelt hus. Dette betyder, at du ikke længere skal bekymre dig om havearbejde, reparationer og andre opgaver, der kan være tidskrævende og kræve fysisk anstrengelse. Men det er ikke kun praktikaliteter, der bør tiltrække dig.

Er børnene flyttet til København, kan det også være en fryd for dig og for børnene og børnebørnene, hvis du er tæt på og kan hjælpe dem med de små! Her kan du lede efter en stort udvalg af seniorboliger på sjælland. Måske bliver helt forelsket i en af de mange lejeboliger!

Et nyt socialt fællesskab

Seniorboligerne kan også noget, du måske ikke længere har på den blinde vej, du har boet de seneste tyve år; nemlig fællesskab på vejen. Seniorboliger tilbyder ofte et aktivt og inkluderende fællesskab, hvor du kan møde mennesker i samme livsfase som dig selv. Dette kan bidrage til øget social interaktion, venskaber og deltagelse i fællesaktiviteter og arrangementer, der har relevans for dig!

Seniorboligen kan blive din måde at gøre noget for dig selv, når nu livet altså er nødt til at gå videre uden hjemmeboende børn.