Lad væggene være din legeplads: 3 ideer til anderledes vægge

Væggene i hjemmet er ofte stedet for hylder, hængende reoler og billeder. De bliver dog sjældent benyttet som et indretningselement i sig selv. Dette er en skam, da væggene inderholder et hav af muligheder. Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan udnytte dine vægge som en del af indretningen.

En unik 3D vægdekoration

En trend der er begyndt at vinde større og større indpas i indretningen, er 3D korkvæg. Måske har du hørt om det, måske har du ikke. En korkvæg er paneler lavet af kork, sammensat i et ønsket mønster og mængde. Det betyder, at du kan skabe netop det udtryk, som du ønsker i dit hjem. Selve panelerne er designet således, at det ligner, at de er i 3D. Din væg får dermed mere struktur, i stedet for blot at være en klassisk flad, hvid væg. Korkvæggen kan findes i flere forskellige farver, og kan derfor passe ind i enhver indretning og farvepræference.

Mursten slår sjældent fejl

Har du mursten som base i en af dine vægge kan du gøre noget helt særligt ved denne. Du kan blotte den, så murstenene kommer frem. Det giver et flot råt udtryk, som ikke kun fungerer til dig, der godt kan lide den urbane indretning. De rå murstensvægge fungerer nemlig også godt i de mere elegante, klassiske hjem. Balancen mellem det rå og det mere fine kan noget helt særligt. Du skal derfor ikke være bange for at lege med det, selvom du normalt ikke tænker det som din stil. Er du ikke så heldig at have mursten som base i væggene, kan du finde andre løsninger. Du har blandt andet muligheden for at finde tapet med murstensmønster, hvilket kan give en fin illusion af en murstensvæg.

Skab lys og rum

Den danske og amerikanske måde at indrette sig på, ligner på meget få måde hinanden. Danskere er ofte glade for luft i hjemmet, hvor amerikanerne ofte foretrækker mere tunge møblementer. Alligevel ynder danskerne at trække inspiration fra amerikanerne. Den førnævnte murstensvæg er sådan en inspiration, og det samme er den såkaldte New Yorker-glasvæg. Glasvæggen er perfekt, hvis du ønsker at skabe mere plads og lys i dit hjem, samtidig med at du ønsker en eller anden form for opdeling. Den kan komme til sin ret på et kontor, da den her giver dig følelsen af at være en del af resten af huset, samtidig med at du modtager den nødvendige mængde privatliv og afskærmning.