Hvad er en murkrone?

En murkone er en støbt sten eller andet materiale, der er udformet til at fungere som et afsluttende element på en mur. Murkroner kan også bruges som pyntegenstande eller som skråninger på taget af en bygning. De fleste murkroner er lavet af beton, men de kan også være lavet af andre materialer som f.eks. sten eller metal.

Hvad koster murkroner?

Murkroner findes i mange forskellige størrelser, former og farver. De fleste murkroner har en flad overflade, men nogle kan have udskæringer eller andre detaljer. De fleste murkroner er hvide, men de kan også være grå eller sorte. Murkroner kan købes i byggemarkeder eller hos specialiserede forhandlere. De fleste murkroner koster mellem 50-200 kroner, men nogle særlige murkroner kan koste op til 1000 kroner og meget mere pr. styks.

Hvordan er murkroner historisk brugt?

Hvis man tager tilbage og kigger på billeder af eksempelvis de græske gudinder Kybele og Tyche, så kan man i nogle tilfælde se dem holde murkroner og i mange gamle våbenskjolde ser man også tit murkroner afbilledet. Det vil altså sige, at murkroner har været brugt og er blevet afbilledet siden oldtiden. I dag bruger man murkroner til at afslutte vægge, til at lave skråninger på taget eller som pyntegenstande.

Hvorfor bruger man murkroner?

Murkroner bruges mest til at afslutte vægge med, så de ikke bliver for skarpe og kantede. Det er dog ikke et krav, at man bruger murkroner til at afslutte en væg. Man kan også bruge murkroner til at lave en skråning på taget eller til at lave det som en pynt på huset. Så man bruger dem altså mest som en æstetisk element, hvilket selvfølgelig også er en meget vigtig ting i en bygnings overordnede præsentation.

Konklusion

Murkroner er et afsluttende element på en mur. Murkroner bruges til at afslutte vægge med, men de kan også bruges til at lave skråninger på taget eller som pynt på facaden.