Forældrekøb: her er fordelene

Har du overvejet, hvad der vil være bedst for dit barn, når han eller hun flytter hjemmefra? Som forælder er der måske ikke noget underligt i, at du bare vil dit barn det bedste. Men når det er sagt, kan det være svært nogle gange at finde ud af, hvordan du egentlig kan bidrage. Én ting du kan gøre, er selvfølgelig at hjælpe dit barn på vej med hensyn til bolig. For noget af det første, mange udeboende oplever, er et presset boligmarked. Alligevel er netop boligen noget af det vigtigste at få på plads, og så kan et forældrekøb måske være en god idé.

Giv dit barn en stabil boligsituation

Noget af de mest udfordrende ved at flytte hjemmefra er faktisk for mange at finde en bolig. For mange unge vælger at flytte til de store byer, hvor boligmarkedet er presset. Der er simpelthen ikke nok boliger, og det giver de unge færre boligmuligheder.

Når du så foretager et forældrekøb, så køber du en andelsbolig eller en ejerlejlighed, som dit barn kan bo i. På den måde har du frihed til selv at være herre over boligen. Det betyder også, at dit barn vil være sikret en bolig, så længe som han eller hun vil det.

Lad dit barn bo billigt

Mange lejligheder i de større byer er dyre. Det skyldes ikke mindst, at der typisk er nogle ejere eller boligforeninger, der forsøger at tjene penge på det. Men det behøver du naturligvis ikke at gøre med dit barn.

Du kan i stedet sætte huslejen så billigt som muligt, så dit barn ikke betaler mere end højst nødvendigt. Alt i alt vil pengene jo stadig gå til at betale boligen af. Det betyder bare, at dit barn ikke vil bruge alle sine penge på bolig.

Brug det som en investering

Det er slet ikke sikkert, at dit barn har planer om at blive boende i dit forældrekøb for evigt. Måske har du tilmed købt boligen, før dit barn har planer om at flytte hjemmefra. I mellemtiden kan du sagtens leje boligen ud til andre.

På den måde kan dit forældrekøb altså også fungere som en investering.

Du kan bare lade huslejen gå til at betale dit lån af. På den måde ender du med ekstra ejendom, også selvom du måske aldrig selv kommer til at bo der. Og du kan vigtigst af alt hjælpe dit barn med at flytte hjemmefra.