Vinkelbeslag med i byggeprocessen

 

Når vi i byggebranchen taler om beslag findes et hav af forskellige typer og varianter af bygningsbeslag. Heriblandt er det mest udbredte bygningsbeslag, nemlig vinkelbeslag. Der findes i byggemarkedet et stor udvalg af forskellige vinkelbeslag, som kan købes i forskellige varianter, størrelser og mærker. Hvis du anvender dit vinkelbeslag korrekt, har du mulighed for at opnå solid og stærke vinkler og samling på dit gældende byggeprojekt. På den måde adskiller vinkelbeslagene sig meget fra andre bygningsmaterialer, grundet kombinationen af at kunne skabe stærke samlinger og vinkler. Når du skal skabe forskellige konstruktioner, er det vigtigt at vinkelbeslag indgår i din opskrift til bygningsprocessen. Vinkelbeslaget er et stærkt alternativ til at skabe en stabil og langtidsholdbar konstruktion. En konstruktion som vinkelbeslaget ville gavne med stabilitet, er oftest en form for skelet. Her kan det bl.a. være skellet til et hus, skur eller en trappe. Med vinkelbeslaget kan du derfor skabe stabilitet i det indre skellet, som har til formål at skabe stabilitet ved den opførte bygningskonstruktion.

 

Med et vinkelbeslag i din bygningskonstruktion, har du mulighed for at fastgøre træ mod træ og træ mod jorden. Når vinkelbeslaget anvendes til at fastgøre træ mod træ, er det som oftest for at skab en vinkel der opnår 90 grader i konstruksjonsskruer. Når vi taler om vinkelbeslag der skal fastgøres til jorden, er det oftest fastgørelse til beton. Her anvendes vinkelbeslaget til at fastgøre bygningskonstruktionen til betonen, for at fastgøre fundamentet til jorden. Denne form for bygningsteknik kaldes også for forankring. konstruksjonsskruer og heriblandt vinkelbeslag kan købes i forskellige størrelser. De små vinkelbeslag kan her erstatte lappemoduler, som blandt andet kan anvendes til møbler og lameller.

 

Hvordan skal konstrukjonsskruerbeslag anvendes?

 

Hvis du vil anvende vinkelbeslag og få det mest optimale ud af beslagets ydeevne. Så handler det om at placerer skruerne så tæt på beslaget vinkel og bukket som muligt. En lille huskeregel omkring de skruer som skal tilføjet ved vinkelbeslaget. Omhandler at skruerne ikke må placeres for tæt på et stykke endetræ, for at undgå træet flækker og skaber ustabilitet ved konstruktionen. Oftest kan forskellige konstruktioner med lodrette bjælker nøjes med et enkelt vinkelbeslag. Men for at skabe en vedvarende stabilitet ved lodrette bjælker anbefales brugen af to vinkelbeslag, for skabe stabilitet på begge sider af bjælken.

 

Skal du anvende spiker eller konstruksjonsskruer til dine beslag?

 

Hvis vi taler om skruer, findes skruetypen konstruksjonsskruer, som er produceret til specifikt at klare denne form for opgave. konstruksjonsskruer er designet til ikke at knække, når der bliver boret igennem træet og det udvalgte beslag. For også at undgå en knækket konstruksjonsskrue, anbefales det at anvende en skruemaskine hvor hastigheden kan styres kontrolleret. I forhold til spiker findes også forskellige former og typer til beslag. Her findes bland andet beslagspiker og rillede kamspiker. Dog kræves mere teknik af udføreren af arbejdet når der skal anvendes søm frem for skruer.

 

Med stor anbefaling herfra vurderes beslag og heriblandt vinkelbeslag, som et godt alternativ til forskellige arbejdsprocesser. Du får mulighed for at sparrer tid og undgår ustabile konstruktioner.