Vil du gerne have en varmepumpe i dit hjem?

Hvis du overvejer at skifte dit nuværende varmesystem ud, så er det helt sikkert værd at overveje en varmepumpe. Med en varmepumpe kan du nemlig producere din egen energi, så du sparer på dine udgifter. 

Men hvordan kommer du i gang med at skifte til en varmepumpe? 

Søg vejledning til valg af varmepumpe 

Der er flere alternativer inden for varmepumper. Det vil sige, at der er nogle typer, der passer bedre til nogle boliger end andre. Derfor er det en fordel at søge vejledning og rådgivning, så du kan finde ud af, hvilken varmepumpe der passer bedst til din bolig. Det afhænger både af dit varmeforbrug, din boligs størrelse m.m. 

Du kan f.eks. vælge imellem en vand til vand varmepumpe og en luft til vand varmepumpe. Fælles for begge løsninger er dog, at du sparer på dine varmeudgifter. Du kan finde rådgivning i f.eks. Vordingborg.

Få professionel hjælp til installering 

Når først du er klar over, hvilken varmepumpe der passer bedst til din bolig, så kommer du lige pludselig til installering og montering. Installering af en varmepumpe er noget, der kræver professionel hjælp af en VVS’er. Derfor er du nødt til at kontakte din lokale VVS’er for assistance. 

En VVS’er ved helt sikkert, hvad der skal til. Men hvis der opstår tvivl om noget, så kan du altid spørge forhandleren af varmepumpen til råds. Ellers er der mange VVS’ere, som selv forhandler varmepumper. På den måde hænger det ofte sammen alligevel. 

Indhent et godt tilbud

Du kan naturligvis finde varmepumper flere steder. Derfor er det også en god idé at bruge tid på at indhente tilbud hos flere forhandlere. På den måde har du chance for at finde en god pris. 

Prissammenligning tager lidt ekstra tid og arbejde, men det er ofte noget, der betaler sig i sidste ende. Dog er kvalitet og service også to vigtige parametre.