Under renoveringen: Opbevaring af dine ting

Hvordan opbevarer du dine ting bedst, når der skal renoveres? Få tips her i denne artikel

Det kan være en udfordring, når hjemmet skal renoveres. Der er mange ting, som man må overveje! Hvordan opbevarer man eksempelvis sine ting på bedst mulige måde? Præcis dét vil vi dykke ned i i denne artikel. Læs med hvis du står overfor en renovering og få nogle gode tips! 

Opbevaringsrum: Den bedste løsning for dine møbler

Hvis I skal i gang med at renovere hele huset – eller lejligheden – på én gang, kan det være en god idé at overveje muligheden for at leje et opbevaringsrum. Der findes forskellige størrelser, når det kommer til opbevaringsrum, så der er helt sikkert også en størrelse, som passer til jeres behov. 

 

Det kan være en god idé, at placere sine ting i et opbevaringsrum. Specielt hvis ens møbler er af tekstiler, såsom en sofa af valeur. Støvet fra en renovering kan nemlig ødelægge tekstiler! Man tror måske, at støvet nemt kan støvsuges væk efterfølgende, men nogle af de små støvpartikler kan sætte sig helt fast og være nærmest umulige at komme af med igen. 

 

Hvis I derimod ikke skal renovere hele huset eller lejligheden på en gang, er det en god idé at have værelser, som man opbevarer sine ting i. Disse værelser bør dog være lukket helt af, hvilket hurtigt kan blive en udfordring. Derfor anbefaler vi, at I gør brug af et opbevaringsrum. 

Opbevaring af skrøbelige genstande: Overvej bæredygtige løsninger 

Det kan også være en udfordring at pakke sine skrøbelige genstande ned, når der skal renoveres – dog er det nødvendigt. Støv fra en renovering ødelægger nemlig ikke kun tekstiler, støvet kan også være ødelæggende for kunst og ornamenter. 

 

Det er en fejltagelse at tro at en plakat, et maleri eller lignende er fuldt beskyttet blot fordi, det er indrammet. De små støvpartikler kan nemlig finde vej ind i alle kroge og hjørner, og derfor kan det også finde vej ind til et stykke kunst, selvom kunsten er indrammet. I kan gøre brug af paprør, for at beskytte et stykke kunst. Tag plakaten ud af indramningen og rul den forsigtigt sammen, før I skubber den ind i paprøret. 

Mange vælger også at pakke ornamenter ind i plastik for at holde støvpartiklerne væk. Når man skal pakke en masse ting ned i forbindelse med en renovering, ender man hurtigt med at bruge en masse plastik. Derfor er det langt mere bæredygtigt at vælge papirsposer eller eventuelt avispapir til opgaven, idet papir nemmere nedbrydes efterfølgende.