Tre tips til at få en flot terrasse

Sommeren er den årstid, hvor vi danskere endelig bevæger os lidt ud fra vores huse og tilbringer tid udenfor i det gode vejr. Det betyder også lange dage i vores haver og i samme anledning vores haveterrasser. Derfor giver vi dig her tre gode tips til, hvordan du kan optimere din terrasse, så den er klar og parat til at lægge grund til udendørs aftensmad, lange snakke og hygge.

Det rette underlag

Det første som du bør tage stilling til, er underlaget. Du kan style din terrasse med diverse belægningssten, hvilket kan give din terrasse sit eget unikke præg. Du kan vælge den klassiske løsning med grå sten, eller måske lege med forskellige farver af fliser, hvilket kan give terrassen et interessant terningemønster. I stedet for terningemønsteret kan du også have forskelligt farvede fliser arrangereret i linjer, hvilket giver et rent og elegant udtryk til din terrasse.

Møbler

Nu er det tid til at fylde din terrasse ud med møbler og her er det op til dig og dine ønsker. Mange mennesker vælger at gå med den klassiske kombination af et spisebord og nogle stole, og det er såmænd let nok at forstå. Forudsat at din terrasse er sydvendt, kan I nyde en sen aftensmad med den varmende sol. Men du behøver ikke at prioritere et spisebord, hvis du har andre ønsker. Du kan også vælge at kaste din kærlighed på mere afslappende møbler, som f.eks. en hyggelig gyngebænk, hvorfra du og din partner kan få et koldt glas vin, mens der bliver snakket om løst og fast. Hvis du ønsker en sandkasse til børnene eller børnebørnene, kan du med fordel placere den i terrassen, hvor løssluppent sand nemt kan fejes op.

Planter

Nok er din haveterrasse dækket af fliser, men det betyder ikke, at planter ikke er velkomne. Tværtimod. Planter, blomster og småtræer kan hjælpe med at bryde det lidt hårde udtryk som en terrasse fuld af fliser kan have. Det er jo en have, så lad os få det til at ligne en have. Du kan prøve dig frem med de planter som du synes bedst om. Det kan f.eks. være et oliventræ, som kan holde i mange år og bringer lidt af sydens charme til din have. Eller du kan også vælge diverse farverige stauder, som kan bringe en masse liv til din haveterrasse. Kun fantasien sætter grænser.